Savaşta ayaklarını kaybeden kardeşler yürümek istiyor

Suriye'de hava saldırısı sonucu birer ayağını kaybeden iki kardeş, koltuk değneği olmadan yürümek istiyor

Savaşta ayaklarını kaybeden kardeşler yürümek istiyor

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Adıyaman’daki çadır kentte sığınan Suriyeli Duruba ailesinden Abdulhadi (13) ve Hasan (12) Duruba kardeşler, yaklaşık 4 ay önce hava saldırısında şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı.

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan alınarak Ankara'ya gönderilen Abdulhadi sağ ayağını, Hasan ise sol ayağının bir kısmını kaybetti.

Koltuk değnekleriyle yürümek zorunda kalan iki kardeş, normal insanlar gibi yürümek istiyor.

Baba Muhammed Duruba, yaptığı açıklamada, savaş sırasında İdlib'de olduklarını, alışveriş yapmak için bir markete gittiklerinde atılan bombanın yakınlarına düştüğünü söyledi.

Bombanın çok yakınlarına düşmesi nedeniyle kendisinin ve çocuklarının yaralandığını anlatan Duruba, "Yanımızda bulunan yeğenim ve komşumuzun çocuğu öldü. Çocuklarım ise yaralandı ve bu hale geldi, sakat kaldı. Şimdi koltuk değnekleriyle yürüyorlar” dedi.

Çocuklarının koltuk deyneksiz yürümesi için hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade eden Duruba, ”Biz Türk hükümetine ve Türk halkına teşekkür ediyoruz. Bizim halimizi görsün, hayırsever insanlar bize yardım elli uzatsın” diye konuştu.

Tek hayalleri okumak 

Sekizinci sınıf öğrencisi Abdulhadi Duruba da üniversitede okumak istediğini belirterek, arkadaşları gibi yürümeyi, koşmayı arzuladığını dile getirdi.

Hasan Duruba ise koltuk değneği olmadan yürümeyi, top oynamayı, en kısa sürede ülkesine dönerek okuluna gitmeyi istediğini aktardı.

AA
<< Önceki Haber Savaşta ayaklarını kaybeden kardeşler yürümek istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER