Ses getirecek skandal iddia: Öğretmen ve öğrencilere fişleme!

Taraf bomba bir iddiada daha bulundu: Polis kolejlerindeki öğretmenlerin tamamı fişlendi. Cemaatçilere 1, sosyal demokratlara 2, ülkücülere 3 kodu verildi.?Fişleme listesinde AKP’lilerin yanına ‘değil’ notu düşüldü...

Ses getirecek skandal iddia: Öğretmen ve öğrencilere fişleme!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından başlatılan muhalif şirketlere, bürokratlara ve iş adamlarına yönelik fişleme çalışmaları okullara kadar indi. Fişleme yapılan okulların başında ise polis kolejleri geliyor. Polis kolejinde görev yapan öğretmenlerin tamamı, cemaatçi, sosyal demokrat ve ülkücü olarak fişlendi. Cemaatçi olduğu iddia edilen öğretmenler için 1, sosyal demokratlar için 2 ülkücüler için ise 3 kodu uygun görüldü. Ve söz konusu öğretmenler bu kodlarla anıldı. 

Taraf'ın iddiasına göre “Islak imzalı fişleme” skandalının ayrıntıları şöyle:

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE FİŞLEME

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından yaklaşık 15 bin polisin görevden alındığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nde, şimdi de çifte fişleme krizi çıktı. Taraf’ın ulaştığı belgelere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı polis kolejinde hem öğrenciler hem de öğretmenlerin görüşleri ile ilgili fişleme çalışması başlatıldı. Bu çerçevede, öğretmenlerle ilgili yapılan fişleme çalışmaları tamamlandı.



İLK ÜÇ SIRAYA GİREN YANDI

Öğretmenlerle ilgili yapılan fişleme belgelerinde, öğretmenlere 1, 2 ve 3 numaralarının verildiği görüldü. AKP yanlısı olarak bilinen öğretmenler için ise diğer tanımlaması kullanıldı. Yani bu kişilerin deşifre olmaması için puanlamaya gidilmedi. Öğretmenlerle ilgili fişleme listesi, üçüncü kişilerin eline geçmemesi için el yazısı ile hazırlandı. Yani ıslak imza ile fişleme gerçekleştirildi. Polis kolejinde yapılan fişlemenin ardından birçok öğretmen tasfiye edildi. Polis kolejinde hâlen öğrenim gören öğrencilerle ilgili ise fişleme çalışmalarının devam ettiği iddia edildi.



30 ÖĞRENCİ AYRILDI

Bu çerçevede, öğrencilerin ailelerinin de yakın markaja alındığı ve bu kişilerin cemaatçi, CHP ve MHP kökenli aileler olup olmadığının tespit edilmeye çalışıldığı öğrenildi. Bu kapsamda son dönemde yaşanan baskılar nedeniyle kolejden 30 öğrencinin ayrıldığı bildirildi. Öte yandan, fişlenmemek için öğrencilerin Cuma namazına bile gitmediği bu durumun ise okulda sıkıntıya neden olduğu öne sürüldü. Bu kez, emniyet yöneticilerinin, öğrencilere, “Niye Cuma namazı kılmıyorsunuz” diyerek tepki gösterdiği iddia edildi. 



HÜSEYİN ÖZAY / TARAF

<< Önceki Haber Ses getirecek skandal iddia: Öğretmen ve öğrencilere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER