Siyaset dünyasının konuştuğu karara ilk ağızdan cevap

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ve siyaseti bırakacağı yönünündeki iddialara açıklık getirdi.

Siyaset dünyasının konuştuğu karara ilk ağızdan cevap

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı ile ilgili parti teşkilatının düşünceleri olduğunu ancak sağlık sorunları nedeniyle kabul etmediğini söyledi.


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan bir televizyon kanalında hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Siyaseti bırakacağınız yönünde haber çıktı hafta sonu. Netleşmiş kesinleşmiş bir kararınız var mı?" soruna cevap veren Çağlayan şunları söyledi; "Ankara basını beni yıllardır tanır. Her şeyin gelip geçici olduğunu, her şeyin sona ermesi gerektiğini sizden başkası yokmuş gibi düşünülmemesi gerektiğini kendime felsefe edinmiş olan biriyim. Ben siyasete girmeyi çok arzu etmemiştim. Ama sayın başbakanımızın daveti ve sektörler ilgili konularda empati yapan değil işin mutfağında çalışmış olan biriyim. Odalar birliği kanunu da yaparken en hararetli savunduğum şeylerden biride başkanlık dönemlerinin 3 dönemle sınırlandırılmış olmasıydı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçilmesinden tekrar iktidara gelmesinden hiçbir şüphesi olmayan bir ortamda sayın başbakanımız 3 dönem ve her türlü talebe, baskıya rağmen son derece dik duran bir lider olarak göründü. Bana gelince her şey gelip geçici. Ben de siyasetle ilgili düşüncemi bırakılması gereken noktada bırakılması gerektiğini çok net düşünen biriyim. Siyaseti kendime meslek edinmeyeceğim. Benim iki mesleğim var sanayiciyim ve makine mühendisiyim. İki oğlum var torunlarım gelecek biraz daha onlara zaman ayırma konusunda yani üçüncü dönemde öyle bir düşüncem olmayacağı konusunda çeşitli görüşmelerden ortaya çıkan bir sonuçtur."


"Siyaseti kendime meslek edinmeyeceğim" diyen Çağlayan, "kararınızı Başbakan'a söylediniz mi?" sorusuna ise şöyle cevap verdi "hayır olmadı. Ama ilk siyasete girerken ben her partiden her dönemde milletvekili olmam konusunda baskı görmüştüm ama siyasete kesinlikle girmeyecektim. 2007 yılında sayın başbakanımla görüştüğümüzde bir kere hizmetin burada verilmesi gerektiğini ifade etmişti. O dönemde de ben meslek edinmeyeceğim inşallah günü geldiğinde bırakacağım demiştim kendisine. 3 dönem belki olur olmaz önümüzdeki günlerde bakarız. Bakan arkadaşlarımızla tabi görüştük. Dün sayın başbakanımızın başkanlığında 6 saate yakın toplantı yaptık ama bir görüşmemiz olmadı başbakanımızla."dedi.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylık teklifini değerlendiren Çağlayan, "Benim sayın başbakanın bana vermiş olduğu görevlerde layıkıyla görevimi yaptım ama sayın başbakanımızın performansına hiçbir zaman erişemedim. Bu ortamda sayın Başbakan beni Mersin’e gönderdi hiçbir alakam yoktu Mersin’le. Görevdir ben emir olarak telakki ederim ve bu noktada Mersin’e gittiğimizde sayın Başbakan'ımızın desteği ile birlikte 3. parti iken 1. parti olduk. Adaylık konusunda sayın Başbakan'ımızın, parti teşkilatımızın Mersin’deki teşkilatlarımızın benim Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmam konusunda bir düşünceleri vardı. Bu benim için bir onurdur. Ama sağlık sorunlarım nedeniyle böyle bir görevi 5 sene yapabilmemin beni zorlayacağını söyledim. Siyaset öncesinde çok büyük bir kalp krizi geçirmiştim ondan sonra 4 stent daha takıldı. Hem genetikten hem DNA’dan gelen hem diğer taraftan koşturmadan performanstan da oluyor. Ama sonuçta hiçbir rahatsızlığım şu anda söz konusu değil. Belediye başkanlığı 5 sene yapılması gereken bir görevdir. Sayın Başbakan'ımıza bana talimatları ne olursa görev kabul edeceğimi belirttim. Ama sağlık konusunda beni mazur görürseniz çok sevinirim dedim. Sayın Başbakan'ın insani tarafını, gönül tarafını çok iyi bilenlerden biriyim sağolsun anlayışla karşıladı. Biz Mersin Büyükşehir’i de ilçelerini de büyük oranda inşallah alacağız seçimlerde" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Siyaset dünyasının konuştuğu karara ilk ağızdan cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER