Skandal sözlerle ilgili büyük itiraf

AKP'li Mehmet Ali Şahin, Egemen Bağış'ın Bakara Suresi için sarfettiği "Bakara Makara" sözlerinin montaj olmadığını kabul etti.

Skandal sözlerle ilgili büyük itiraf

AKP'de tam anlamıyla Yüce Divan çatlağı yaşanıyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin Yüce Divan oylamasında verilen fireler hakkında, "Firelerin yolsuzlukla ilgisi yok. Tepki oylarıdır onlar. 700 bin liralık saate ve Bakara suresiyle ilgili sözlere tepki olaylarıdır" dedi.

A Haber'de canlı yayında konuşan Şahin, eski bakanlardan Zafer Çağlayan'ın oylaması sırasında verilen fireleri 700 bin TL'lik saate bağladı. Şahin’in, "AK Parti Genel Başkan Vekili olarak konuşuyorum. Asgari ücretin yeni bin liraya çıktığı bir ülkede bir siyasetçi 700 bin TL'lik saat alamaz kardeşim. Bu 700 bin liralık saati kolunda taşıyamaz. Bu siyasi etik açısından son derece yanlış bir davranıştır." ifadelerini kullanması dikkat çekti.

MONTAJ DEĞİLMiŞ!

Şahin, Egemen Bağış’la ilgili oylamadaki fireleri de Bakara Suresi ile dalga geçilmesine bağlayarak “Bir Kur'an-ı Kerim'in suresiyle ilgili açıklamasının hâlâ milletvekillerinin içerisinde bir sızı olduğunu biliyorum. Gittiğimizde konuşuyoruz. Buna tepkidir." dedi.

ERDOĞAN SAVUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başbakan olduğu dönemde 4 Nisan 2014 tarihinde yaptığı açıklamada Egemen Bağış'a destek çıkmıştı. Erdoğan, Egemen Bağış'ın partiden ihtaç edilip edilmeyeceği sorusuna "Kendisinin böyle bir şey söylemesinin mümkün olmayacağını ortaya koydu. Kendisi ifade ettiği gibi, biz de kendisine inanıyoruz. Böyle bir şeyi yapanla bizim yürümemiz mümkün değil ama kendisi açıklamayı çok sert olarak yapmıştır." yanıtını vermişti.

ADLİ TIP MONTAJ DEMİŞTİ

TÜBİTAK'ta yapılan yönetim  değişikliği sonrasında alınan raporda kamuoyuna yansıyan ses kaydının montaj olduğubelirtildi. Ancak olayın diğer muhatabı olan gazeteci Metehan Demir, konuşmayı doğrulayarak özür dilemişti. Demir, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği görevinden istifa etti ve mesleğe ara verdi.

'HESAP GÜNÜ YAKIN'

Bu arada MHP lideri Devlet Bahçeli, Yüce Divan aklaması sonrasında Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, AKP’yi zor günler beklediğini söyledi. Bahçeli, “Kaçınılmaz hesaplaşma için sabırsızız. Bu ertelenmiş temizliği de milletin kendisi yapacaktır” dedi.
<< Önceki Haber Skandal sözlerle ilgili büyük itiraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER