Sözleşmeli er'e tam 3 bin TL

2 yıl içinde tam 28 bin genç sözleşmeli erliğe başvurdu. Onlardan bin 517'si zorlu sınavları geçebildi ve orduya katıldı.

Sözleşmeli er'e tam 3 bin TL

Orduya katılan sözleşmeli erler hakkında en çok merak edilen konuların başında ücret var. Daha önce bin 600 ile 2 bin 700 lira arasında maaş alan sözleşmelilerin aylık kazançları 3 bin liraya kadar çıkabilecek. Tazminatları ise hizmet sürelerine göre 24 bin 500 lira ile 61 bin lira arasında değişecek.


TSK bu yıl da profesyonel ordu hedefiyle sözleşmeli er alımına devam ediyor. 1 Ocak'ta başlayan başvurular sürüyor. Adaylar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın resmi internet sitesinden başvurularını yapabilir.

Sözleşmeli Er'ler şimdiye kadar sadece Hakkari'de görev yapıyordu. Ancak bu yıldan itibaren Ağrı, Ardahan, Bitlis, Bingöl, Kars, Muş ve Tunceli gibi 11 ilde daha kışlalarda olacaklar. Ayrıca sözleşmelilerin TSK'da istihdam edildiği branşlar da genişletildi. Piyade, Bakım, Sıhhi Tesisatçı, Bilgisayar İşletmeni, Aşçı, İş Makinesi operatörü ve Kaloriferci sınıflarında da hizmet verecekler.

Sözleşmeli Er'ler belli bir görev süresini doldurduktan sonra birliklerinin de uygun görmesiyle batı bölgelerine de tayin olabilecekler. 


<< Önceki Haber Sözleşmeli er'e tam 3 bin TL Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER