Star'dan Erbakan'a korsan telefon isnadı

Star gazetesinin foyası ortaya çıkınca, Erbakan’a şimdi de korsan telefon isnadında bulundular..

Star'dan Erbakan'a korsan telefon isnadı

Kanal 24 Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, dün Melih Altınok ile birlikte ekranlara çıkarak Zaman’ın ‘Buzlamayı unutunca foyaları ortaya çıktı’ başlıklı haberini yalanlamaya çalıştı.

Çiçek, bir kara listeden bahsetti ve rahmetli Başbakan Necmettin Erbakan’ın telefonunun kara listede olduğunu ileri sürdü. Daha açık ifadeyle koskoca Başbakan’ın kaçak veya korsan telefon kullandığını iddia etti. Her şey bir yana, siyah listedekiler iletişime kapalı olduğu için dinlenilemiyor.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre listelerin ne anlama geldiğini öğrenmek için BTK’nın sitesini ziyaret etmeniz ve mevzuatı incelemeniz yeterli:

“Beyaz liste, elektronik haberleşme bağlantısı açık cihazlara ait IMEI numaralarından oluşur.” Yani iletişime açık bütün numaralar bu listede bulunur ve sorgulama yapıldığında kayıtlı olduğu marka ve model numarası ile birlikte ekranda gözükür. Kara liste ise “kaçak, kayıp veya çalıntı cihazlara ait olan ve elektronik kimlik bilgisi değiştirilen cihazlara ait IMEI numaralarından oluşur.” Ayrıca kara listedeki telefonlar iletişime kapatılır. Yani kara listedeki bir IMEI numarasının ait olduğu telefonla görüşme yapamazsınız. Dolayısıyla o telefon dinlenemez de.

Gri liste ise “Beyaz ve kara liste dışında kalan ve elektronik haberleşme bağlantısı açık olan cihazların IMEI numaralarından oluşur.” Yurtdışından gelen cep telefonları gri liste denen alanda saklanır. 15 günlük sürenin dolmasından sonra kullanıcılarına yasal uyarı gönderilerek iletişime kapatılırlar. Dünyada üretilen telefonların bilgilerine ulaşabilinen imei.info web sitesinden de Erbakan’a ait olduğu iddia edilen IMEI numarasını sorgulattığımızda kayıt gözükmüyor. Halbuki MCKS’de 2003 üretimli Nokia telefonu sorgulattığımızda kayda marka ve model numarası ile ulaşılabiliyor. 27.06.2009 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik, siyah listeyi ayrıntılı anlatıyor. Çiçek, oradan bilgi alabilir.
<< Önceki Haber Star'dan Erbakan'a korsan telefon isnadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER