Stratejik kurumlardaki personele özel koruma

Türkiye'nin milli projelerine imza atan mühendislerin şüpheli ölümleri üzerine yeni bir uygulama hayata geçirildi.

Stratejik kurumlardaki personele özel koruma

Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye'nin stratejik kurumlarında geliştirilen milli savunma ve güvenlik projelerinde görevli personele yeni koruma konsepti oluşturdu. Yeni koruma sistemi TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu üyelerine iletilen gizli ibareli bilgi notunda yer aldı.

Komisyon üyeleri, MİT yetkililerine Milli Gemi Projesi’ni yürüten ASELSAN ile HAVELSAN’ın kritik projelerinde çalışan personelin güvenliği ile ilgili sorular yönelterek, yargı konusu olan bazı iddiaların incelenip incelenmediğini sordu. MİT yazılı cevabında, stratejik projelerde görevli personel için nasıl bir önlem alındığını şu şekilde aktardı: “Yeni istihbarata karşı koyma konsepti, ülkemizin stratejik sektörlerinde geliştirilen milli projelere ve buralarda görev yapmakta olan kritik personele yönelik vaki olabilecek tehditlerin tespiti ve önlenmesi amacıyla uygulanmaya başlanmıştır.”

Bugün'de yer alan habere göre yeni program kapsamında, özellikle milli savunma ve güvenlik projelerinde görevli personele özel koruma sistemi oluşturulacak. Kritik personele yönelik tehdit tespiti ve önlemesi bizzat MİT tarafından gerçekleştirilecek. Yeni koruma sistemi, akıllara kritik projeleri yürüten ASELSAN mühendislerinin tartışmalı ölümlerini getirdi.
 
ASELSAN mühendislerinden Hüseyin Başbilen 7 Ağustos 2006, Halim Ünal 17 Ocak 2007, Evrim Yançeken 26 Ocak 2007,  Zafer Oluk 5 Mayıs 2008, Burhaneddin Volkan 9 Ekim 2007'de hayatını kaybetti. Son olarak 25 Ocak 2013'Te Hakan Öksüz trafik kazasında vefat etti.
<< Önceki Haber Stratejik kurumlardaki personele özel koruma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER