Süreç başlıyor, o genelge yayınlandı!

Tarihi genelge memurları düşündürecek...

Süreç başlıyor, o genelge yayınlandı!

Başbakanlık, Türkçe'ye en uygun klavye olan F klavyenin kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştırılması için bir genelge yayınladı. Genelge bugün Resmi Gazete'de de yayınlandı.

Genelgede şu ifadelere yer verildi:
''Ülkemizde bilgisayar ve internet kullanım oranlarında son yıllarda önemli artışlar kaydedilmiştir. Bilgisayar giriş birimlerinden biri olan klavyeyi etkin kullanma ve hızlı yazma becerisi, bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde bilgi üreten bireylerin gelişimine katkı sağlayan unsurlardan biridir. Günümüzde bir çok ülke tarafından kendi dillerinin özelliklerine uygun çeşitli harf ve sembol yerleşim düzenine sahip klavyeler geliştirilmiş, ülkemizde de Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde başlatılan çalışmalar sonucunda, Türk dili ve alfabesinin özelliklerine uygun ve hızlı yazmaya elverişli bir tasarıma sahip bulunan F klavye düzeni oluşturulmuştur.

Yazım kolaylığı ve verimliliği bakımındna F klavyenin getirdiği avantajlardan yararlanılması ve ülkemizde F klavye kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, TSE tarafından hazırkanan TS 2117 'Alfasayısal Türkçe Klavyelerin Temel Yerleşim Düzeni' standardına uygun F klavyeye kademeli olarak geçiş sağlanacaktır.

2017 SONUNA KADAR

Kamu kurum ve kuruluşlarınca genelgenin yayımından itibaren, alım süreci başlatılmış olanlar dışında temine dilecek tüm bilgisayarların F klavyeli olması ve halen kullanımda olanların da 2017 yılı sonuna kadar F klavyeye dönüştürülmesi sağlanacaktır.''

CİHAN
<< Önceki Haber Süreç başlıyor, o genelge yayınlandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER