'Suriye'den sızan unsurların yaptığı kesin'

Bakan Ahmet Davutoğlu, Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlamanın faillerinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, şöyle cevap verdi...

'Suriye'den sızan unsurların yaptığı kesin'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlamanın faillerinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, “Onlarla ilgili araştırma devam ediyor. Tespit edilen bazı hususlar var.  Bu saldırının Suriye’den sızan bazı unsurlar tarafından yapıldığı kesindir.” dedi.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de ilk silahı kullanan tarafın Esad yönetimi olduğunu belirterek, “Türkiye her zaman silahsız çözümde yakın oldu. Şu an da yakınız ama silahı kullanan tarafın adını doğru koymak lazım” dedi.  

  MUSİAD’da düzenlenen bir toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

  Davutoğlu, Birleşmiş Milletler(BM) Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar El İbrahimi’nin Güvenlik Konseyi’ne Suriye konusunda hareket geçme çağrısı yapmasını değerlendirerek, “Keşke daha önce bu teşebbüslerden netice alınmış olsaydı. Ama maalesef rejim hiçbir zaman bu tür teşebbüslere olumlu cevap vermedi. Şimdi barış yönünde atılacak her adım önemlidir. Nihai kararı verecek Suriye halkıdır. Suriye Ulusal Konseyi’dir. Onların şu ana kadar zikrettiği temel prensip eli kana bulaşmamış olanlarla müzakere edilebileceği yönünde” dedi.

  İsrail’in AWACS (havadan uyarı ve kontrol sistemi) erken uyarı uçaklarına entegre edilecek elektronik harp cihazlarını Türkiye’ye teslim etme konusunda çıkardığı zorlukların sorulması üzerine Davutoğlu, “Türkiye her konuda dik durur. İlkelerimizi en başından söyleriz. Doğru bulduğumuz ilkelerden taviz vermeyiz. Bular teknik bazı meseleler. Türkiye’nin İsrail konusundaki tutumu açık ve nettir” ifadelerini kullandı.

  Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ABD hükümetinin Suriye’de silahsız çözüm istediğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi;

  “Biz silahsız çözüm için aylarca uğraştık Suriye nezdinde. Keşke Beşar Esed o çözümü kabul etseydi başta, şimdi bu kadar kan dökülmeyecekti. Suriye’de silahı ilk kullanan ve sadece silah değil sukut füzeleriyle saldıran Suriye yönetimidir. Türkiye her zaman silahsız çözümde yakın oldu. Şu an da yakınız ama silahı kullanan tarafın adını doğru koymak lazım. Keşke silahsız çözüm şu an olabilse bunlar bizim görüşlerimiz dışında görüşler değil”

  Bakan Davutoğlu, Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen patlamanın faillerinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, “Onlarla ilgili araştırma devam ediyor. Tespit edilen bazı hususlar var. Kesinlikle bu oradaki insani yardıma, oradaki hayatlarını idame etmek için çabalayan sivillere yönelik bir terör saldırısıdır. Bu saldırının Suriye’den sızan bazı unsurlar tarafından yapıldığı kesindir. Araştırmalar devam ediyor” diye konuştu.

<< Önceki Haber 'Suriye'den sızan unsurların yaptığı kesin' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER