TSK'dan tehdit olayıyla ilgili açıklama!

Türk Silahlı Kuvvetleri resmi sitesinden yaptığı açıklamada, PKK’nın dağdaki çobana “bizim partiye oy vermediniz öldürürüz” tehdidinde bulunduğunu belirtti.

TSK'dan tehdit olayıyla ilgili açıklama!


TSK'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre; 23 Nisan günü iki çobanın yanına gelerek Kaleşnikof Piyade Tüfeği dipçiğiyle darp eden teröristler ve "Bizim söylediğimiz partiye neden oy vermediniz, biz sizin için uğraşıyoruz, sizi öldürürüz, Ağrı Dağını terk edin" diyerek tehdit etti. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adlî tahkikata başlandı.

İşte TSK'dan yapılan o açıklama:

İki PKK’lı, Iğdır’a bağlı Karakoyunlu ilçesinin Bulakbaşı Köyü mülkî sınırları içerisinde, yaylada hayvan otlatan Hoşhaber Köyü’nde ikamet eden iki çobanı tehdit etti.
23 Nisan günü iki çobanın yanına gelerek Kaleşnikof Piyade Tüfeği dipçiğiyle darp eden PKK’lılar, “Bizim söylediğimiz partiye neden oy vermediniz, biz sizin için uğraşıyoruz, sizi öldürürüz, Ağrı Dağı’nı terk edin” diyerek tehdit etti. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adlî tahkikata başlandı.

PKK’LIDAN "O PARTİDEN İSTİFA ET!" TEHDİDİ
Van’ın Saray ilçesi Örenburç Köyünde ikamet etmekte olan ve Saray Belediye Encümeni olan bir kişi 25 Nisan 2014 tarihinde saat 13.00’te, Çaybağı Jandarma Karakol Komutanlığı’na başvurarak 15 Nisan günü amcasının oğlunun evde bulunmadığı sırada, evine üç PKK’lının silahlı olarak geldiğini, evde bulunan çocuklarına, babaları tarafından bir şahsa iletilmek üzere sözlü olarak tehdit yolladığını belirtti. Vatandaş, “kendisinin hem üyesi olduğu siyasi partiden hem de Belediye Encümenliğinden istifa etmesini, bu son uyarıları olduğunu, aksi halde kaçırıp yargılayacaklarını ve ölümle cezalandıracaklarını” söyleyip ölümle tehdit edildiğini beyan etti. Saray Cumhuriyet Savcılınca adli tahkikata başlandığı belirtildi.
<< Önceki Haber TSK'dan tehdit olayıyla ilgili açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER