TÜBİTAK, geleceğin parlak yıldızlarını seçti

Başarılı öğrenciler TÜBİTAK Bilim Olimpiyatı'na damga vurdu...

TÜBİTAK, geleceğin parlak yıldızlarını seçti

  • TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda ödüller sahiplerini buldu. 
  • Geleceğin mimarı olan başarılı gençler aileleri ve öğretmenlerine bir kere daha büyük gurur yaşattı.
  • Ödül alanlar: Özel İstanbul Fatih Anadolu ve Fen lisesi'nde 24, İzmir Özel Yamanlar Koleji'nden 19, Özel Samanyolu Koleji'nden 15, Özel Atlantik Lisesi'nden 8 öğrenci..

TÜBİTAK Bilim ödülleri sahiplerini buldu.

21'inci Ulusal Bilim Olimpiyatlarında 17 öğrenci, 18. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatlarında ise 5 öğrenci altın madalya aldı. Uluslararası bilim olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil eden 23 öğrenci ile bölgesel bilim olimpiyatlarında derece alan 20 öğrenciye ise plaket verildi.

Olimpiyatlarda ödül alan öğrenciler büyük gurur yaşadı. Özel İstanbul Fatih Anadolu ve Fen lisesi'nde 24, İzmir Özel Yamanlar Koleji'nden 19, Özel Samanyolu Koleji'nden 15, Özel Atlantik Lisesi'nden 8 öğrenci ödül almaya hak kazandı. 

Özel Yıldırımhan Fen lisesi, Özel Kasımoğlu Coşkun Fen lisesi, Özel Çağlayan Murat Fen lisesi, İstanbul Özel Anafen Lisesi, Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi ve Samsun Özel Feza Berk Lisesi öğrencileri de ödül aldılar. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün öğrencilerden övgüyle bahsetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün"Türkiye bir yükseliş döneminde. bizim esas konularımız bunlardır. Bu gençlerin elde ettiği başarılardır."

Bilim Olimpiyatları'nda altın madalya alan öğrencilere 3 bin 500, gümüş madalya alanlara 3 bin, bronz madalya alanlara ise 2 bin 500'er liralık para ödülü verildi.

<< Önceki Haber TÜBİTAK, geleceğin parlak yıldızlarını seçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER