TUSKON hedefi büyüttü

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Türkiye’de siyasi gündemin farklı olabildiğini ifade ederek, "Biz işimize bakıyoruz" dedi.

TUSKON hedefi büyüttü

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, son bir yılda 104 farklı ülkeye 417 ticaret ve yatırım heyeti düzenlediklerini belirtti. Meral, “Bu heyetlere 7 bin 500 Türk işadamı katıldı. 140 ülkeden 550 heyet 11 bin  yabancı iş adamını da Türkiye’de misafir ettik. Türkiye’de siyasi gündem farklı olabilir. Ancak işadamları olarak biz işimize bakıyoruz. TUSKON, dünya ile Türkiye’nin işadamlarını buluşturmaya devam ediyor” dedi.

Kayseri’de düzenlenen Türkiye Latin Amerika Ticaret Köprüsü’nde konuşan Meral şöyle devam etti: “Buraya Arjantin, Şili, Peru, Kolombiya, Brezilya, Haiti, Jamaika, Meksika, Küba ve Ekvator’dan 80, Kayseri’den 250 iş insanı katıldı. TUSKON’u herkes Afrika başarıları ile biliyor. Ancak bu başarıya ikinci bir bölge olarak Latin Amerika’yı ekledik.”

HEDEF 20 MİLYAR DOLAR

Meral, 2006 yılından beri Latin Amerika bölgesine odaklandıklarını belirterek şöyle konuştu: “2006’da 2.7 milyar dolar olan ticaret hacmimiz 3 kat artarak 8.1 milyar dolara ulaştı. Bu rakamı 20 milyar dolara çıkaracağımıza inanıyorum.”

Meral’in verdiği bilgiye göre Latin Amerika ve Karayipler bölgesi ile sadece ihracat değil ithalat da gelişiyor. Bölgedeki 10 ülkede toplam 490 milyon nüfus var ve bu ülkelerin GSMH’si 6 trilyon doları aşıyor. 1.8 milyar dolar dış ticaret hacmine sahipler.

ARJANTİN'DEN ÖZEL TEŞEKKÜR

Ar­jan­tin Bü­yü­kel­çi­si Ju­an Jo­se Ar­cu­ri TUS­KO­N’­un kat­kı­la­rı­nın ken­di­le­ri­ne güç ver­di­ği­ni be­lir­te­rek, “TUS­KO­N’­a te­şek­kür edi­yo­ruz. Mo­dern Tür­ki­ye­’yi bi­zim ül­ke­mi­ze yak­laş­tır­ma­ya ça­lı­şan­la­ra te­şek­kür edi­yo­ruz. Ta­rih­te si­zi yan­lış ta­nı­mış ola­bi­li­riz ama şim­di ye­ni ye­ni ta­nı­ma­ya baş­lı­yo­ruz. Ti­ca­ret hac­mi art­tık­ça bu ta­nı­şık­lık da­ha da ge­li­şe­ce­k” di­ye ko­nuş­tu.  

OKULLAR TİCARET LİMANI GİBİ

Rı­za­nur Me­ral, La­tin Ame­ri­ka­’da­ki Türk okul­la­rı­nın öne­mi­ne de de­ği­ne­rek şun­la­rı söy­le­di: “Tür­ki­ye­’nin yurt­dı­şı ya­tı­rım­la­rı ara­sın­da eği­tim ya­tı­rım­la­rı önem­li bir ye­re sa­hip. Bu açı­dan Türk gi­ri­şim­ci­ler ta­ra­fın­dan La­tin Ame­ri­ka böl­ge­sin­de eği­tim sek­tö­rün­de ya­tı­rım­lar ya­pıl­dı­ğı­nı gör­mek­ten de bü­yük mut­lu­luk du­yu­yo­rum. Bu eği­tim ku­rum­la­rı ül­ke­ler ara­sın­da­ki ka­lı­cı dost­luk­la­rın in­sa­ni de­ğer­ler üze­rin­de yük­sel­me­si­ni sağ­la­ma­nın ya­nı sı­ra Türk işa­dam­la­rı­nın ti­ca­ret ve ya­tı­rım için bir ül­ke­ye yer­leş­me­le­rin­de de önem­li bir ka­ta­li­zör iş­le­vi gör­mek­te­dir.”

<< Önceki Haber TUSKON hedefi büyüttü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER