Taklit ürün ve fikir hırsızlığına hapis cezası

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, piyasaya taklit ürün sürenler hakkında yeni düzenlemeler getirileceğini söyledi. Ergün, taklit ürünlerin hırsızlık kapsamında ele alınmasını istedi

Taklit ürün ve fikir hırsızlığına hapis cezası

Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Konferansı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından açıldı. 

Bakan Ergün, açılış konuşmasında, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları sisteminin etkinleştirilmesi yönünde Bakanlık tarafından bir dizi düzenleme ve kanun üzerinde çalışıldığını belirtti. Ergün, yeni düzenlemeler doğrultusunda piyasaya taklit ürün sürenlere ve her türlü teknolojik ürün taklidine 1-3 yıl arasında hapis cezası getirileceğini söyleyerek, taklit ürünlerin hırsızlık kapsamında ele alınması gerektiğini ifade etti.

Bakan Ergün, yeni yasa kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda patent uygulamasının ve tescil sürecini etkinleştirmek için tasarımlara itiraz uygulamasının kaldırılacağını, üniversitelerin artık kurumsal olarak patent sahibi olabileceklerini, ayrıca buluş sahibi öğretim üyelerinin patent hakkının en az üçte birinde hak sahibi olacağını kaydetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Taklit ürün ve fikir hırsızlığına hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER