Taksim çevresinde müdahaleler yaşandı

15 yaşındaki çocuk Berkin Elvan'ın toprağa verilmesinin ardından İstanbul Taksim meydanına giden yollarda yer yer çatışmalar yaşandı..

TOMA'lı polis müdahalesi böyle başladı

Şişli Feriköy mezarlığında toprağa verilen Elvan'ı mezarlığa kadar getiren grupla polis arasında Halaskargazi Caddesi başta olmak üzere Taksim'e çıkan yollarda çatışmalar yaşandı.

Berkin Elvan'ın cenazesine katılan kalabalıktan büyük bir kısmı Ergenekon Caddesi üzerinden Feriköy Mezarlığı'na gitti. Bir kısmı da yürüyüş korteji Şişli Pangaltı'na ulaşınca dağıldı. 

Ancak bir grup Pangaltı ışıklarda bekleyişini sürdürdü. Polis de aynı noktada (bu yol Taksim'e çıkmakta)  TOMA'larla barikat kurup gün boyu önlem almıştı. Taksim'e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Kalabalığın ve polisin bekleyişi yaklaşık 1 saat sürdü. Saat 18:00 civarında grubun içinden bir kaç kişi TOMA'lara tırmanmaya, yazı yazmaya, yanlarında taşıdıkları dövizleri polis araçlarına asmaya başladı. Polis bir kaç dakika sonra müdahale etti. 

Önce TOMA'larda tazyikli su sıkıldı. Ardından da Çevik Kuvvet polisinin gazlı müdahalesi geldi. Grubun içinden polise havai fişek atıldı. Atılan yoğun gazdan herkes etkilendi. Baygınlık geçirenler oldu. Kaçışmalar sırasında arada kalıp ezilenler fenalık geçirdi. Cadde üzerindeki esnaf da zor anlar yaşadı.      



TAKSİM MEYDANI'NDA SLOGAN GERGİNLİĞİ

Berkin Elvan'ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından Taksim Meydanı'nda toplanmaya başlayan gruplara polis müdahale etti.

Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri slogan atan ve "Hırsız Var" diye bağıran grup üyelerine kalkanlarla uzaklaştırdı. Grup üyeleri Taksim Meydanı'ndan uzaklaştıran çevik kuvvet polisleri tekrar Cumhuriyet Anıtı etrafında beklemeye başladı. Polisin geri çekildiğini gören göstericiler ara sokaklardan çıkarak tekrar çıkarak slogan atmaya devam etti.

ŞİŞLİ'DE PROTESTOCULAR BANKALARA ZARAR VERDİ

Gezi olaylarında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesine katılanlar Taksim'e yürümek isteyince, polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Halaskargazi Caddesi ve ara sokaklar savaş alanına döndü.

Müdahale sonrası Ergenekon Caddesi üzerinde toplanan gruba, Çevik kuvvet polisleri tarafından biber gazıyla müdahale edildi. Sapanlar ve havai fişeklerle karşılık veren grup daha sonra Kurtuluş Caddesi'ne geçerek yolu çift taraflı trafiğe kapattı. Göstericiler, cadde üzerindeki çok sayıda banka şubesi ve iş yerlerine zarar verdi. Bir banka şubesi ve 219 numaradaki AK Parti seçim bürosuna giren göstericiler, her iki binayı da kullanılamaz hale getirdi. Bu iki binadan çıkarılan malzemelerle yola kurulan barikat ateşe verildi. 

Polis ekiplerinin Kurtuluş Caddesi'ndeki gruplara müdahalesiyle eylemciler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bölgeye intikal eden itfaiye, ateşe verilen barikatlara müdahale etti. Bölgede polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca ara sokaklarda devam ediyor...

Öte yandan Şişli bölgesindeki eylemlerde 45 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 


<< Önceki Haber Taksim çevresinde müdahaleler yaşandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER