Taraf'tan çok konuşulacak haber: İmralı’ya kırmızı hat

Kobani eylemlerinde sorun olan iletişim, hükümeti önlem almaya itti. Öcalan ile HDP’li yöneticiler arasında sesli haberleşme sistemi hayata geçirilecek.

Taraf'tan çok konuşulacak haber: İmralı’ya kırmızı hat

Kobani eylemleri İmralı- HDP-Kandil arasındaki haberleşme sisteminin de masaya yatırılmasına yol açtı. Taraf Gazetesi'nin haberine göre, eylemlerin başlamasının ardından HDP ve Abdullah Öcalan ile yeniden masaya oturan AKP Hükümeti, Öcalan’ın uzun süredir gündeme getirdiği, sekretarya sisteminin hayata geçirilmesine yeşil ışık yaktı. Taraf'ın haberine göre, mektuplaşma sisteminden vazgeçilecek. İmralı ile parti yöneticileri arasında sesli iletişim sistemi kurulacak. Yani bir anlamda kırmızı hat oluşturulacak.

İLETİŞİM SORUN OLDU
Bugüne kadar, mektuplaşma sistemi ile yürütülen İmralı-Kandil hattındaki iletişim sistemi, Kobani eylemleri sırasında soruna yol açtı. Yasal prosedürler nedeniyle İmralı HDP arasında jet haberleşme sağlanamadı. Bu nedenle, durumun acil olması nedeniyle cep telefonu sistemi kullanıldı. Ancak, o gün yaşanan sıkıntılar, Öcalan’ın uzun süredir gündeme getirdiği sekreterya sisteminin kurulmasının faydalı olacağı şeklinde yorumlandı. AKP, Öcalan sekreterya talebini çözüm süreci kapsamında yapılan görüşmelerde de dile getirmiş ancak bu talep AKP tarafından olumlu bulunmamıştı.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK
Sekreterya sistemi, İmralı ile HDP yönetimi arasında oluşturulacak. Yani, irtibat için İmralı’da bir sorumlu HDP’de bir sorumlu olacak. Bu kişiler özel bir hat ile haberleşecekler. Acil durumlarda ise Öcalan ile HDP yönetimi arasında doğrudan sesli görüşmelere izin verilecek. İlerleyen aşamalarda ise bu görüşme görüntülü hale gelebilecek. Ankara’da, AKP Hükümeti’nin de Öcalan’ın da örgüt üzerindeki etkisini korumak için sekreterya sistemini hayata geçirmek istediği konuşuluyor.

HÜSEYİN ÖZAY/ TARAF
<< Önceki Haber Taraf'tan çok konuşulacak haber: İmralı’ya kırmızı hat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER