Telefona bakmayan memura soruşturma

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ulubey Malmüdürlüğü'nde mesai saatleri içerisinde telefonlara bakılmaması üzerine inceleme başlattı.

Telefona bakmayan memura soruşturma

Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyayı kamu hizmetlerinde halka daha iyi hizmet vermek amacıyla kullandığını söyledi.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden takipçilerinin zaman zaman kendisine talep ve şikayetlerini ilettiklerini anlatan Düzgün, bu mesajları değerlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Bir süre önce, Ulubey ilçesindeki bir kamu kuruluşuyla ilgili şikayet aldığını, bunu hemen değerlendirdiklerini dile getiren Düzgün, şöyle devam etti:

''Beni sosyal paylaşım sitesinde takip eden vatandaşlarımızdan birisi, 13 Mart'ta bir mesaj atarak Ulubey Malmüdürlüğü'nde telefonların açılmadığını, mesai bitimine 10-15 dakika kala da defalarca aradığını ancak bir türlü ahizeyi kaldıran kimsenin olmadığını bildirdi. Ben de kaymakamımızı sosyal paylaşım sitesi üzerinden bilgilendirerek konuyla ilgilenmesini söyledim. O vatandaşımızın talebi kısa süre içerisinde yerine getirildi.''

Olay tekrarlanınca inceleme başlatıldı

Bu durumun ardından sekreterine, yaşanan olayın ''bir güne mahsus olup olmadığını'' belirlemek için talimat verdiğini vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

''Bunun tespiti için arada bir Ulubey Malmüdürlüğü'nü aramasını, kendisini tanıtmadan telefonların açılıp açılmadığını kontrol etmesini istedim. Bize bildirilen olaydan birkaç gün sonra saat 16.45 ve 16.50'de aynı yerin tekrar aranmasına ve telefonun uzun uzun çaldırılmasına rağmen telefonların açılmadığını tespit ettik. Vatandaşlarımızın kamu dairelerindeki işlemlerini internet üzerinden bile görme imkanı varken telefonlara cevap verilmemesi, oradaki kamu görevlilerimizin eksikliğidir. Bununla ilgili bir inceleme başlattık.''

Vali Düzgün, vatandaşların duyarlılığının önemine değinerek, benzer durumlar karşısında kendilerine yardımcı olunmasını istedi. 

<< Önceki Haber Telefona bakmayan memura soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER