Terör örgütü PKK'nın sinsi planı deşifre etti!

Erzincan’da silahlı terör örgütü PKK/KCK/DYGM faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan 17 kişinin Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.

Terör örgütü PKK'nın sinsi planı deşifre etti!

Davanın dördüncü duruşmasında Erzincan’da öğrencilerin örgüte nasıl kazandırıldığına ilişkin önemli bilgiler veren Özgür koda adlı gizli tanık dinlendi. Duruşmaya tutuklu sanıklar, Abdullah Kızılkaya, Bişar Bilen, Mehmet Bozdağ, Sinan Salhan, Yorgun Bektaşoğlu, Yakup Kırmızı, Sadık Özbay, Murat Tak, Yaprak Oruç katıldı. Bazı sanıklar ise hava muhalefetini mazeret göstererek katılmadı. 

Gizli tanığın dinlenebilmesi için teknik düzenlemeler yapıldıktan sonra duruşma başladı. Ancak gizli tanık Özgür, “Erzincan ilinde öğrencilerin oluşturduğu EDÖ-DER isimli öğrenci derneği vardır. Doğu ve Güneydoğu'dan gelen öğrenciler bu dernekte bir araya gelir. Bu dernekte Kürtçe kanallar izlenir. Terör örgütünün propagandası yapılır. Asker ve polis şehit olduğunda kutlama şeklinde halaylar çekilir. Sanıklar yönünden ayrıntılı beyanda bulunmuştum. Yoldan geldiğim için yorgunum. Ayrıntılı vermiş olduğum bu beyanımın okunmasını talep ederim.” dedi. 

Bunun üzerine gizli tanığın beyanları okundu. Gizli tanığın beyanlarında sanıkların öğrencileri örgüte kazandırmak için kurdukları derneği kullandıklarını açıkladı. Öğrencilere örgüt sempatizanlığı kazandırıldıktan sonra onlara cep harçlığı ve 'açık hat' verilerek Van’a gönderildiğini anlatan gizli tanık Özgür, “Van’da teorik eğitimlerin yanı sıra pratik eğitimleri de veriliyor. Eğitimlerini tamamlayan öğrencilere örgüt içerisinde çeşitli görevlere veriliyor.” ifadelerini kullandı. 

Mahkeme heyeti, gizli tanık Özgür’ün bu bilgilere nasıl ulaştığını anlatmasını istedi. Bunu üzerine gizli tanık Özgür, “Yazılı beyanlarımın doğruluğunu kabul ediyorum. Biz bu bilgilerin yüzde 90’ına 'ortam dinlemesi' yaparak ulaştık.” şeklinde konuştu. Gizli tanığın bu ifadeleri üzerine sanık müdafileri, bu beyanların delil olamayacağını savundu. Dava, savcının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için ileri bir tarihe ertelendi. Sanıklarının tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 

        Erzincan’da 7–10 Mayıs 2012 tarihinde üniversite öğrencilerinin kaldığı ev, yurt ve EDÖ-DER'e yapılan operasyonda PKK'nın dağ kadrosuna katılmaya hazırlanan 7 üniversite öğrencisini gözaltına alınmıştı.
<< Önceki Haber Terör örgütü PKK'nın sinsi planı deşifre etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER