Teröristler artık böyle vurulacak!

Terörle mücadelede yeni bir yönteme daha geçiliyor.

Teröristler artık böyle vurulacak!

Terörle mücadelede teröristlerle karşı karşıya gelmeden mücadele yönteminin hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı. Daha güvenli bu sistemde silahlar uzaktan kumandayla ateşlenecek

Terörle mücadelede Silahlı Kuvvetler'le birlikte başarılı bir performans sergileyen Özel Harekat polisleri, uzaktan kumandalı atış sistemleri almak için çalışmalara başladı. Yerli ve yabancı firmalarla görüşülerek teklifler alındı, atış testleri tamamlandı. Sisteme göre, nöbetçiler daha güvenli bir bölgede nöbet tutacak ve baskın tipi terörist saldırılarına karşı uzaktan kumandayla silahlar harekete geçirilecek. 

360 DERECE DÖNEBİLEN SİLAHLAR

360 derece dönebilen silahlar kulelere yerleştiriliyor ve karakolun içinden uzaktan kumandalarla ateşleniyor. Böylece güvenlik birimleri teröristle karşı karşıya gelmeden belirlenen hedeflere ateş açabiliyor. Gece ve gündüz kameralarıyla desteklenen sistem, terörle mücadelede güvenlik birimlerinin elini güçlendirecek.

YAKIN TEMAS YERİNE KUMANDAYLA VURULACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın almaya karar verdiği uzaktan komutalı gözetleme ve atış platformlarına iki tüfek aynı anda yerleştirilebiliyor. Sistemle arazi yakın planda büyütülerek izlenebiliyor, her türlü hareket algılanıyor. Sistem hareketi tehlike olarak tanımlandığında alarm veriyor ve karakolun içindeki asker komuta çubuğundaki tetiği kullanarak ateş açıyor.

ÖNEMLİ CAYDIRICI ETKİ

Proje Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülüyor. Uzaktan komutalı atış ve gözetleme sistemlerinin terörle mücadelede kullanılan bazı kara platformlarının üzerine de yerleştirilebileceği kaydediliyor. Sistemin düşman üzerinde önemli caydırıcılık sağlaması bekleniyor.
<< Önceki Haber Teröristler artık böyle vurulacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER