Teslim olan terörist itiraf etti!

Terör örgütü PKK'nın Nevruz'u kana bulama planını teslim olan PKK'lı terörist deşifre etti.

Teslim olan terörist itiraf etti!

11 Şubat'ta teslim olan Misko kod adlı PKK’lı teröristin ifadeleri iki kanlı eylemi engellerken, Nevruz odaklı büyük bir provokasyonu da deşifre etti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 4 Kasım 2012’de meydana gelen bombaaraç saldırısının gözcülüğünü yapan Misko kod adlı Ahmet Ş. 11 Şubat'ta güvenlik güçlerine teslim oldu. Sansasyonel eylem yapmak için Şemdinli’ye gelen ancak daha sonra pişmanlık duyarak Ortaklar Jandarma Karakolu’na teslim olan Ahmet Ş., itiraflarıyla iki saldırıyı önledi.

Örgütün katliam timi olarak da bilinen Öz Savunma Birliği (ÖSB) üyesi olan Ahmet Ş., kendisiyle birlikte eylem için gelen kişilerin isimlerini ve yerlerini de söyledi. Bunun üzerine polis özel harekat timlerinin yaptığı operasyonda ÖSB üyesi Serbest A., Ortaklar Jandarma Karakolu’na saldırı hazırlığındayken yakalandı. Diğer terörist Beşir D., ise Şemdinli’de kaldığı evin camından kaçmaya çalışırken polis özel harekât timleri tarafından yakalandı.

Ahmet Ş., güvenlik güçlerine verdiği ifadede, örgütün Kuzey Irak’taki Hakurk ve Kanireş kamplarında üç ay süreyle bomba ve suikast eğitimi aldıklarını söyledi. 

7 kişilik tim ile gelecekti

Ahmet Ş., plan gereği 15 gün sonra bir grup PKK'lı ile Şemdinli’ye tekrar eylem için dönüleceğini söyledi. Star'ın haberine göre; Ahmet Ş., gelecek 7 kişilik timin Nevruz kutlamaları sırasında suikast düzenlemeyi planladıklarını da anlattı. Ahmet Ş, terör örgütünün Şemdinli ve Yüksekova’yı kuşatmak için bin kişiyle planladığı eylemin ayrıntılarını da güvenlik güçlerine itiraf etti.
<< Önceki Haber Teslim olan terörist itiraf etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER