'Milletimiz Özal'ı unutmayacak'

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 20. yıldönümünde kabri başında anıldı

'Milletimiz Özal'ı unutmayacak'

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bugün 20. ölüm yıldönümü. Merhum cumhurbaşkanı ölümünün 20. yıldönümünde Topkapı'daki kabri başında anıldı. Merhum cumhurbaşkanının büyük oğlu Ahmet Özal ise anjiyo olduğu için anma törenine katılamadı. Törende, Turgut Özal'ın birlikte çalıştığı bazı siyasilerin yanı sıra vatandaşlar da yer aldı.

Törende konuşan Semra Özal, 'eşinin görev başında öldürüldüğünü' söylerek, ''Şehit kabul edilmesini istiyorum" dedi. Semra Özal, eşinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada zaman aşımının söz konusu olmadığını da savundu.

Suikast iddiasına dayanan Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturmada zaman aşımına bir gün kala dün iddianame kabul edilmişti. Tek şüpheli, Ergenekon davası sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Özal'ı zehirleyerek öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanacak.

GÜL: MİLLETİMİZ ÖZAL'I UNUTMAYACAK

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Özal'ın vefatının 20. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Gül, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Türk milletinin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamı olarak büyük bir memleket sevdasıyla çalıştığını ve üstlendiği bütün görevlerde ülkeye önemli hizmetlerde bulunduğunu bildirdi.

'SON NEFESİNE KADAR DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE ETTİ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdoğan, mesajında "Türkiye'nin değişim ve dönüşümüne, dünyayla bütünleşmesine öncülük eden Özal, engellere ve olumsuzluklara rağmen asla yılmamış; son nefesine kadar, demokrasimizin gelişmesi, ülkemizin refahı ve kalkınması için samimiyetle mücadele etmiştir" ifadelerine yer verdi.
<< Önceki Haber 'Milletimiz Özal'ı unutmayacak' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER