Türk Okulu öğrencilerine BM'den önemli davet

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Organizasyonu tarafından düzenlenen “Erkeklerle dayanışma ve eşitlik” başlıklı toplantıya, Mali’deki liseleri temsilen başkent Bamako’da faaliyet gösteren Horizon Türk Lisesi erkek öğrencileri davet edildi.

Türk Okulu öğrencilerine BM'den önemli davet

BM Kadın Organizasyonu Mali Sekreteri Coumba Bah, “Her şeyden önce ben buradaki Türk kolejinin on yıllık velisiyim. Dört çocuğum Horizon okulunda eğitim görüyor. Biz de Birleşmiş Milletler Kadın Organizasyonu olarak, kadınların yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek istedik. Mali’nin genç erkek neslini temsilen Horizon Türk Lisesi erkek talebelerini davet ettik.” ifadelerini kullandı. Konuşmasına devam eden Bah, “Bu öğrencilerin topluma çok yararlı olacaklarına inancım tam. Ayrıca iyi bir vatandaş, baba, eş olacaklarına da inanıyorum. Bu örnek öğrencileri yetiştiren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkent Bamako’da bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte, Mali’deki Horizon Türk Lisesi Müdürü Devrim Erçoban ve Malili birçok seçkin davetliye teşekkür rozeti takıldı. Toplantıda ülkenin önde gelen sanatçı, sporcu ve kanaat önderleri mesajlarını video gösterimi ile paylaştı.

“İSLAM, KADINI DEĞERLER ÜSTÜ BİR YERE KOYDU”

Mali hükümetini temsilen programa katılan Din İşleri Bakanı Tierno Amadou Omar Hass Diallo, “Peygamberimize inanan ilk beş kişi içinde Hz. Hatice de vardı. Hem de ona inanan ikinci kişi. Tüm servetini İslam için harcadı. Görüldüğü gibi İslam’ın kadına biçtiği rol çok değerli ve çok yüksek seviyede olmuştur. İslam kadını basit bir obje olmaktan çıkarmış, değerler üstü bir yere koymuştur.” şeklinde kadının İslam’daki yerine vurgu yaptı.

Horizon Erkek Lisesi Müdürü Devrim Erçoban ise “İki hafta içinde Birleşmiş Milletler’in yaptığı programlarda okulumuzun özellikle seçilmesi bizleri çok onurlandırmış; ve burada bulunmamızın nedenini açık bir şekilde belirtmiştir.” ifadeleri ile uluslararası kuruluşların Türk okulunu bu şekilde muhatap almasındaki memnuniyetini vurguladı. 

Ayrıca BM Kadın Organizasyonu Mali Şubesi geçen hafta başarılı kız öğrencilere verdikleri ulusal ödülleri, Horizon Türk Okulu’nun Mathlogique matematik olimpiyatını baz alarak belirlemişti.

2002 yılında eğitim hayatına başlayan Batı Afrika ülkesi Mali’deki Horizon Türk Okulları, kısa sürede anaokulu, ilkokul ve lise şubeleri açarak ülkede birçok öğrenciye ulaşmayı başardı. 

Cihan
<< Önceki Haber Türk Okulu öğrencilerine BM'den önemli davet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER