Türkiye ile ilgili bomba iddia!

Suriyeli muhaliflere bugüne kadar tek seferde yapılan en büyük silah sevkiyatının Türkiye üzerinden ülkeye hareket ettiği iddia edildi.

Türkiye ile ilgili bomba iddia!

Reuters'ın haberine göre, Şam’da yaşanan kimyasal saldırı iddialarının ardından Esed karşıtı isyancılara destek amacıyla Türkiye üzerinden 400 ton ağırlığında cephanelik yardımı gönderildiği muhalifler tarafından iddia edildi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise iddialar yalanlandı.

Suriye’de rejimin sahadaki askeri üstünlüğü devam ederken, Özgür Suriye Ordusu Deyr ez Zor’da çatışmayı sürdürüyor. Reuters haber ajansına göre Körfez ülkelerinin finansmanıyla, 400 tonluk silah ve askeri mühimmat taşıyan 20 römork, hafta sonunda Hatay üzerinden Suriye’nin kuzeyine geçti. Suriyeli muhalif komutan Muhammed Salim, silah ve mühimmatın Suriye’nin kuzeyinde muhaliflere ait cephaneliklere dağıtıldığını söyledi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise Reuters’ın iddiasını yalanladı. Daha önce de Türkiye ile ilgili benzer haberlerin çıktığını hatırlatan yetkililer, “Bu son haber de doğru değil” dedi. 
<< Önceki Haber Türkiye ile ilgili bomba iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER