Türkiye'ye 'kahve vizesi'

Yapılan görüşmelerle Türklere kısa süreli vize verilmesi sonuca ulaşacak.

Türkiye'ye 'kahve vizesi'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Yunanistan'da ilgili bakanlıklarla kolaylaştırılmış vize uygulaması için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Ulusoy, Yunanistan'da, Türkiye'ye "kahve vizesi" adı altında kısa süreli vize verilmesi amacıyla görüşmeler yaptıklarını anlattı.


Ulusoy, Yunanistan Güney Ege Bölgesi Başkanı Yiannis Maheridis'in, Türkiye için "kahve içme vizesi" adı altında kısa süreli vize çıkartılmasına olumlu bakması durumunda, bu ülkeye gidecek olan günübirlik ziyaretçi sayısında artış beklediklerini belirterek, ayrıca 2013 yılının ilk 9 ayında Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının da 509 bine ulaştığını bildirdi.

Yunanistan Turizm Bakanlığı verilerine göre 2012 yılında Yunanistan'ı ziyaret eden Türk turist sayısının 600 bini geçtiğini dile getiren Ulusoy, "2013 yılının Ocak-Mart döneminde ise Türk turist sayısı 132 bin 973 kişidir. Gemi seyahatleri vizesiz olmadığından dolayı yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, Yunanistan'daki ilgili bakanlıklarla kolaylaştırılmış vize uygulaması için çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. 

"KAHVE VİZESİ DOĞRU BİR DÜŞÜNCE"

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Genel Sekreteri Levent Erdoğan da Türkiye'den bölgeye geçişin daha kolay hale getirilmesinin büyük yarar sağlayacağını belirterek, "Kısa süreli vize çıkarma girişimi olumlu bir adım olacaktır" dedi.

Erdoğan, Yunanistan ve çevresini ziyaret eden, o bölgede konaklayan insanların, esas harcamayı yapan, gelir düzeyi yüksek kesimden oluştuğuna işaret ederek, "Yeme-içme ve eğlence amacıyla orada bulunan, deneyimlerinden keyif çıkarmak isteyen bir kesimden söz ediyoruz. Dolayısıyla ciddi harcama yapan bir misafir profili var. Bizim ülkemizden Yunanistan'a geçen insanlar da bu grubun içinde yer alıyor. Bu nedenle Türkiye'den bölgeye giden turist sayısının, Yunanistan'a ekonomik olarak önemli bir fayda sağladığı ortadadır" ifadelerini kullandı.

MALİYETİ UCUZ OLMALI

Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ise Yunanistan'ın sonunda Türk turisti keşfettiğini belirterek, son 3-4 yılda Yunanistan'ın Türk turist sayısında kayda değer bir artış sağladığına dikkati çekti.

Onaran, hem Yunan adalarının hem de karayoluyla özellikle Batı Trakya bölgesinin hafta sonları 2-3 günlük paket geziler için çok tercih edilebileceğini dile getirerek, 'Kahve vizesi doğru bir düşünce" diyen Onaran, kısa tatiller için aynı gün verilebilecek ve normal vizeden yarı yarıya ucuz bir vize olması halinde Yunanistan'ın kısa sürede Türkiye'den iki kat turist alabileceğini söyledi.


<< Önceki Haber Türkiye'ye 'kahve vizesi' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER