Türklerin en sevmediği 2 ülke!

Türkler en çok Japonlar ve Almanları seviyor. En sevilmeyen ülkeler ise İsrail ve İran...

Türklerin en sevmediği 2 ülke!

BBC Dünya Servisi’nin 25 farklı ülkede yaptırdığı ankete göre Türklerin en sevmediği 2 ülke İsrail ve İran olurken, en çok sevilen ülkeler ise Almanya ve Japonya oldu. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkan Hıristiyan Demokratların iktidarın büyük ortağı olduğu Almanya’nın Türkiye’de ‘en popüler ülke’ çıkması dikkat çekti. Türkiye’nin üyeliğine şiddetle itiraz eden Nicolas Sarkozy’nin tekrar cumhurbaşkanı seçilememesine rağmen Fransa, Türklerin sevmediği ülkeler arasında İsrail ve İran’ın ardından 3. sırada yer alıyor. 

Türklerin en çok takdir ettiği ülkeler sırasıyla Almanya (yüzde 46 olumlu değerlendirme oranı), Japonya (yüzde 46), Kanada (yüzde 43) ve Brezilya (yüzde 38). Anketin ilginç sonuçlarından biri de bütün sıkıntılara rağmen Türklerin, AB’yi ‘en olumlu bakılanlar’ sıralamasında yüzde 38’le Brezilya ile birlikte 4. sıraya koyması.

Türklerin hazzetmediği ülkelerin başında ise yüzde 8 ile İsrail geliyor. İsrail’i yüzde 17 ile son aylarda Suriye’de Esed rejimine verdiği destek yüzünden Türkiye ile arası açılan İran takip ediyor. İsrail ve İran’ı sırasıyla yüzde 21 ile Fransa, yüzde 22 ile Güney Afrika ve Pakistan izliyor.

Aralık 2012 ile Nisan 2013 arasında yapılan ankete dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 26 bin kişi katıldı. Dünya genelinde de en olumlu bakılan ülke Almanya olurken, en olumsuz değerlendirilen ülke İran oldu. 
<< Önceki Haber Türklerin en sevmediği 2 ülke! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER