Uludere'ye zırhlı araçlarla operasyon

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) ve Gülyazı köyüne operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, 7 kişiyi gözaltına aldı.

Uludere'ye zırhlı araçlarla operasyon

Köy halkı, köyün ortasından geçen yolun üzerinde bir araya gelerek olaya tepki gösterdi. Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) ve Gülyazı köyüne bu sabah çok sayıda zırhlı araçla operasyon düzenledi. Operasyonda, dört gün önce köyde meydana gelen olaylara karıştığı iddia edilen 7 kişinin ikameti arandı ve bunlar gözaltına alındı.  Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü, vatandaşların ‘devlet malına zarar verme ve askere mukavemet’ gibi gerekçelerle gözaltına alınıp tabur komutanlığına götürüldüğünü söyledi. Sabahın erken saatlerinde Şırnak ve Hakkari’ye bağlı çok sayıda askerin köye operasyon düzenlediğini belirten Encü,  “Köyde kısa bir gerginlik vardı. Şu an sakin.” dedi. 

Roboski’de 4 gün önce, yapımı devam eden güvenlik yolunu protesto etmek amacıyla iki yıl önce 34 kişinin bombalanarak öldürüldüğü bölgede bulunan 15 nolu sınır taşına doğru yürüyüş yapılmış, askerlerin engelleme çalışma sebebiyle olaylar çıkmıştı. Burada atılan gaz bombasının isabet ettiği bir kişi yaralanmıştı.  

CİHAN
<< Önceki Haber Uludere'ye zırhlı araçlarla operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER