Ünlülere operasyonda 15 kişi tutuklandı

Narkotik operasyonu kapsamında aralarında Eray Özbal'ın da bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

Ünlülere operasyonda 15 kişi tutuklandı

Narkotik operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında birçok ünlü ismin de bulunduğu 48 kişi, dün sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin savcılık sorgusu yapıldı. 7 savcı tarafından sorgulanan isimlerden Kenan İmirzalıoğlu, Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, Nehir Erdoğan, Ersin Korkut, Barış Günay, Kaan Uysaler, Selma Yılmaz ve Onur Buldu herhangi bir talep olmadan serbest bırakıldı.

Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Sarp Apak, Mehmet Erdem ve Gökçe Özyol, 50 bin lira kefalet, yurt dışı yasağı ve denetimli serbestlik ile serbest bırakıldı. Ünlü isimler, Çağlayan Adliyesi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplamadan kendilerini bekleyen araçlara yöneldi. Araçlarına binen ünlü isimler adliyeden ayrıldı. Tutuklanan 15 kişi ise Metris Cezaevi'ne gönderildi. 

Fıstık-ceviz sorusu

Serbest bırakılan isimlerden Kenan İmirzalıoğlu'na ifadesinde telefonla Eray Özbal’dan istediği “fıstık-ceviz”in sorulduğu öğrenildi. Evinin terasında esrar yetiştiren Özbal’dan istediği fıstık ve cevizin şifre olup olmadığı sorulan İmirzalıoğlu, “Özbal, Doğu bölgesinden kayısı, ceviz ve fıstık gibi malzemeler getirip satıyordu. Telefonda bu yiyecekleri istedim. Zaten arabamda da içinde ceviz ve fıstık olan 2 poşet bulundu” dedi.

Günaydın: '15 yıldır içiyorum'

Engin Günaydın’ın polisteki ifadesinde 15 yıldır uyuşturucu kullandığını kabul ettiği öğrenilirken, daha önce de narkotik polisi tarafından gözaltına alınan şarkıcı Mehmet Erdem’in de “Çok pişmanım. Bu illetten kurtulmak istiyorum” dediği belirtildi. Erdem’in evinde yapılan aramalarda da 6 gram esrar ve uyuşturucu hap bulundu. Oyuncu Hakan Yılmaz’ın da uyuşturucu kullandığını kabul ettiği ileri sürüldü.

'Annemin yanından alındım'

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan oyuncu Engin Altan Düzyatan da, “Dosyada gizlilik kararı olduğu için açıklama yapamayacağız. Dosya kalabalık olduğu için iki gün sürdü. Böyle bir durumun içinde kalmak bizi rahatsız etti. Aile yapımızla, duruşumuzla böyle bir durumun içinde olmayı uygun görmezdik fakat öyle uygun görmüşler. İfademize başvurdular. İfademizi verdik serbest bırakıldık” dedi. Özge Özprinçci de, “Bodrum’da bardan alındığım söylenmiş. Ailemin evinde, annemin yanında alındım” ifadelerini kullandı.

İtiraf etti

Şahin Irmak ise "Arkadaş ortamlarında uyuşturucu kullanıyorum. Ancak ticaretini yapmıyorum" dedi. Murat Yıldırım, tütün kullandığını ancak uyuşturucuyla ilgisinin bulunmadığını söyledi. Polisin telefonda kullandığı kağıt, tütün gibi ifadelerin anlamını sorması üzerine ise Yıldırım, "İçtiğim sigarayla ilgili. Kenan ve Sarp arkadaşım. Evlerine giderim, ancak uyuşturucu kullanmam" dedi. Yıldırım'ın eşi Burçin Terzioğlu da bu yönde ifade verdi. 

<< Önceki Haber Ünlülere operasyonda 15 kişi tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER