Ünlülerin uyuşturucu davasında gelişme

Aralarında oyuncu ve şarkıcıların da bulunduğu davadan 7 tahliye kararı çıktı...

Ünlülerin uyuşturucu davasında gelişme

Aralarında oyuncu ve şarkıcıların da bulunduğu 34 kişinin “Uyuşturucu temin etmek, “Suç örgütü kurmak ve “Suç örgütü üyesi olmak" suçlarından yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 7 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar Ferruz Tuncer, Mehmet Çakır, Nuri Kisem ve Aslı Kessin hazır bulundular. 
Hakkında yakalama kararı bulunan Onur Tezer duruşmaya gelerek ifade verdi. Uyuşturucu satmadığını ve kullanmadığını öne süren Tezer, “Kimseye uyuşturucu temin etmedim, uyuşturucu alışverişim de olmamıştır" dedi. 

TEZER: ÇAĞATAY ULUSOY'A UYUŞTURUCU TEMİN ETMEDİM

Çağatay Ulusoy'un kendisini aradığında, “Balık" diyerek uyuşturucu istediği yönündeki iddiayı kabul etmeyen Tezer, Çağatay Ulusoy'a uyuşturucu temin etmedim. Ulusoy alkol aldığı için aracını ben kullanıyordum" dedi.

Tutuklu sanıkların avukatları söz alarak müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar, Şeref Deniz, Ferdi Özer, Faruk Polat, Aydın Sarıoğlu, Murat Özgener, Cengiz Esmer ve Cihan Şenyüz'ün tutuklu kaldıkları süre ve dosyadaki delili durumunu göz önüne alarak tahliyelerine karar vererek duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEN

Sanıklar Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay hakkında "uyuşturucu temin etmek" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, diğer 29 sanığın ise "örgüt kurmak ve yönetmek", "örgüt üyesi olmak", "uyuşturucu kullanmak ve kullanmak için yer temin etmek", "uyuşturucu maddesi satın almak ve bulundurmak" gibi suçlardan değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

DHA
<< Önceki Haber Ünlülerin uyuşturucu davasında gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER