Ünlülerin uyuşturucu şifresi çözüldü!

Uyuşturucu kullanan ünlü isimler hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Ünlülerin kullandığı şifreli kelimeler de deşifre oldu...

Ünlülerin uyuşturucu şifresi çözüldü!

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut gibi ünlü isimlerinde bulunduğu 53 şüpheli hakkında 'uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak' suçlamasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi. Ünlülerin uyuşturucu için 'CD, papatya, süt, senaryo' şifrelerini kullandığı belirtildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, ünlülerin de şüphelileri arasında bulunduğu uyuşturucu iddianamesini kabul etti. İddianamede, şüpheliler arasındaki uyuşturucu bağı da detaylarıyla anlatıldı. Şarkıcı Mehmet Erdem'in, şüpheliler Cihan Güçlü ve Özhan Binici'den temin ettiği uyuşturucuyu, Barış Güney, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak, Sinem Gürtekin'e temin ettiği anlatıldı. Daha önce de uyuşturucudan hakkında dava açılan Mehmet Erdem'in teknik takibe karşı duyarlı davrandığı belirtildi. Önceki operasyonda gördüğü narkotik polislerini fiziki takip sırasında görerek tanıyan Erdem'in takip edildiğini düşünerek bir kişiyi aradığı ve hukuki konuda danıştığı kaydedildi.

Oyuncu Rıza Kocaoğlu'nun kız arkadaşına, Mehmet Erdem'den 'klaragis (sigaralık) alayım' diyerek esrar maddesi almak istediğini söylediği anlatıldı. Suç örgütüyle herhangi bir bağı olmayan Erdem'in, Barış Güney, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak ve Sinem Gürtekin'e karşılıklı olarak esrar temin ettiğinin açıkça tespit edildiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan oyuncu Eray Özbal'ın evinin terasında yetiştirdiği esrarı Kenan İmirzalıoğlu, Koray Candemir ve kimliği tespit edilemeyen diğer şahıslara para karşılığında sattığı ileri sürüldü. Esrar alışverişini ve kullanımını genellikle kendi evinde gerçekleştiren Özbal'ın eski bir sinema oyuncusu olması nedeniyle müşterilerinin de genellikle sinema ve dizi sektörünün tanınmış kişileri olduğu ifade edildi. Özbal'ın teknik takibe yakalanmamak için esrara 'süt, papatya' kodlarını verdiği belirtildi. Evinde yapılan aramada da teras katında saksılar içerisinde ekilmiş halde 32 kök hint keneviri ile esrarı satışa ve içime hazır hale getirilmede kullanılan öğütme düzeneğinin ele geçirildiği ifade edildi.

Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun, Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal ve Murat Yıldırım'dan temin ettiği esrarı kendi evinde Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım ve Rıza Kocaoğlu ile birlikte kullandığı belirtildi. Bu kişilere esrar kullanılması için yer temin ettiği belirtilen İmirzalıoğlu'nun, esrar almaya gidemediği zamanlarda şoförünü gönderdiği ifade edildi. İmirzalıoğlu'nun, teknik takibe yakalanmamak için telefon görüşmelerinde esrardan, 'CD, papatya ve süt' diyerek şifreli konuştuğu kaydedildi. İmirzalıoğlu'nun savcılık ifadesinde, "2 yıl önce bir kez esrar denediği, bir iki ay öncesinde Simi Adası'ndaki tatilde bir arkadaş grubu içerisinde kendisine ikram edildiği, sarma tütün zannedip içtiği, onun dışında esrar kullanmadığı." dediği anlatıldı.

Oyuncu Murat Yıldırım'ın da Sarp Apak ve yüz yüze görüştüğü kimlikleri tespit edilemeyen şahıslardan aldığı esrarı evinde Engin Altan Düzyatan, Şahin Irmak, Rıza Kocaoğlu, Burçin Terzioğlu Yıldırım, Kenan İmirzalıoğlu'na parasız verdiği öne sürüldü. Şarkıcı Koray Candemir'in de, Eray Özbal'dan aldığı esrarı, Duygu Yetiş, Mehmet Cem Karcı'ya temin ettiği ve esrar için 'süt' şifresini kullandığı anlatıldı.

Oyuncu Sarp Apak'ın da torbacı Ahmet Sağlam'dan aldığı uyuşturucu maddeleri, Rıza Kocaoğlu, Uluç Bayraktar, Uğur Bilgin, Şahin Irmak, Murat Yıldırım, Nehir Erdoğan, Kağan Razgırat'a temin ettiği de teknik takibe takıldı. Apak'ın yakalanmamak için esrar maddesini 'klaragis, senaryo' şeklinde şifrelediği anlatıldı. Apak'ın 2012 yılında yapılan operasyonda tanınmış kişilerin yakalanması sonrası kendisinin de yakalanabileceği düşüncesiyle bu tarihten sonra görüşmelerini internet üzerinden gerçekleştirdiği ifade edildi. Apak'ın ifadesinde, 'klagaris' sözüyle normal sarma tütünden bahsettiğini, diğer kelimelerin çok anlamı olmayan şakalaşma amaçlı kelimeler olduğunu söylediği kaydedildi.

Oyuncu Engin Günaydın'ın, torbacılardan aldığı uyuşturucu ile kendi evinde partiler düzenleyerek Sarp Apak, Ersin Korkut, İlker Aksum'a uyuşturucu temin ettiği anlatıldı. Esrardan 'senaryo ve proje' olarak bahsettiği anlatılan Günaydın, esrar içtiğini ve çevresindekilere parasız bir şekilde verdiğini kabul etti.

Oyuncu Hakan Yılmaz'ın, Ahmet Sağlam adlı torbacıyı yanında şoför olarak çalıştırdığı ifade edildi. Bu sayede tanınmış kişilerle irtibat kurarak müşteri sayısını arttırdığı kaydedilen Sağlam'ın uyuşturucu madde teslimatlarını Yılmaz'ın şahsi arabalarıyla yaptığı belirtildi.

POLİS MEMURU UYARMIŞ

İddianamede şüpheli olarak yer alan polis memuru Fatih Argin'in, oyuncu Hakan Yılmaz'la görüştüğü ve narkotik şubenin daha önce ünlü şahısların da aralarında bulunduğu kişilere yönelik operasyon yaptığını, bu operasyonun devamının geleceğini söylediği, dikkatli olması yönünde uyardığı anlatıldı. Bilgi sızdırması nedeniyle dosyanın selametini tehlikeye attığı ifade edildi.

Oyuncu Ersin Korkut'un, Ahmet Sağlam'dan aldığı esrar maddelerini Engin Günaydın, Erdem Baş, Şahin Irmak ve çevresindekilere temin ettiği anlatıldı. Korkut'un da uyuşturucu için şifreli olarak 'klaragis' dediği belirtilen iddianamede, Korkut'un savcılık ifadesinde esrar maddesini kullandığını kabul ettiği kaydedildi. Oyunculardan Murat Eken ve Gökçe Özyol'un da, esrar maddesi kullandıklarını kabul ettikleri ve bu şüphelilerin başka kişilere esrar temin ettiklerinin de tespit edildiği anlatıldı.

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli, Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken ve Erdem Baş, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü, yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı'nın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 6 yıldan 17 yıla kadar hapsi talep edildi. Oyuncu Hakan Yılmaz'ın "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 7 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Rıza Kocaoğlu'nun, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 ile 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

İddianamede, ifadelerine başvurulan oyuncular Berrrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan, İlker Aksum, Nehir Erdoğan, Bartu Küçükçağlayan, Özge Özpirinççi ve Burçin Terzioğlu'nun de aralarında bulunduğu 11 kişi ile soruşturma kapsamında teknik takibe takılan Cansu Dere'nin de aralarında olduğu kimlikleri tespit edilemeyen 84 kişi hakkında takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Ünlülerin uyuşturucu şifresi çözüldü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER