Vicdan sahiplerinin yüreğine oturacak Soma yazısı

Dünya Tv sunucusu Hasan Kösen, Soma'da yaşanan faciayla ilgili yüreklere dokunan bir yazı kaleme aldı.

Vicdan sahiplerinin yüreğine oturacak Soma yazısı

Soma'da yaşanan maden faciasında 301 işçinin şehit olması, 70 milyonun yüreğine kor gibi düştü. Yaşanan facia sebebiyle ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edilirken millet olarak herkes elinden geldiği kadar geride kalan şehit ailelerinin yaralarını sarmak  için seferber oldu.

Dünya Tv sunucusu  Hasan Kösen de, Soma'da 301 kişiye mezar olan faciayla ilgili yüreklere dokunan bir yazı kaleme aldı.

Kösen, yazısında yetim çocukların bundan sonra annelerine emanet olduğunu, çocukların bundan sonra masal kahramanlarının yalnızca babalarının olacağını söyledi.

İşte Hasan Kösen'in yürekleri burkan o yazısı

Siz, sizinle başbaşasınız çocuklar!

Çığlıklar kömür karası duvarı delip  vicdanlara çarpıyordu. Bir yudum su, bir parça ekmek, bir nefes aranıyordu kader kuyularında. Boşalan testiler gözyaşlarıyla doluyordu. 

Onlar içeride; biz dışarıda haykırıyorduk çaresizliği. Biz onlara ulaşamıyorduk; onlar da bize… 
Bir savaştan arta kalandı ortalık, gözler hep o kara delikteydi. “kızım, oğlum, anam, babam”diye isli bir ses bekleniyordu kapıda. El ve yüzler gözyaşı çeşmesinde yıkanacaktı oracıkta. 

Satılık vicdanların alıcısı yoktu çığlıklar pazarında. Yetim çocuklar annelerine emanetti artık. Başucunda bir madencinin hikayesi varda çocukların. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız,  Topal Karınca masalları yerine “Dürüst Madenci”, “Kara Elmas Adamı” adında yeni masallara kulak kabaracaktı çocuklar. Kahramanlar hep babaları olacaktı çocukların gece yarısı masallarında. 

Her yüzde bir  hüzün, her hüzünde bir trajedi, her trajedide acılarla örülmüş hikayeler saklanıyordu.  Gidenlerin hesabı Allah’a emanet. Kör vicdanları sorgulayacak cesur yüreklerin büyümesini bekleyecek bu ülke. Siz, sizinle baş başasınız çocuklar, babalarınız kömür kuyularına; anneleriniz size emanet çocuklar.





<< Önceki Haber Vicdan sahiplerinin yüreğine oturacak Soma yazısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER