YARSAV'dan şok tehdit açıklaması

Türkiye yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turuna kilitlenmişken YARSAV'dan gündeme bomba gibi düşecek bir açıklama geldi.

YARSAV'dan şok tehdit açıklaması

Türkiye yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turuna kilitlenmişken YARSAV'dan gündeme bomba gibi düşecek bir açıklama geldi.

YARSAV, HSYK seçimlerinden çekilmesi için Hükümet kanadı tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

YARSAV'ın açıklamasına göre eğer Hükümet kanadandan HSYK seçimlerinden çekilmezlerse Cemaate yapılan operasyona YARSAV üyelerinin de dahil edileceği mesajı gönderilmiş.

Seçimler için daha şimdiden adaylarını açıklamış tek oluşum ise YARSAV. YARSAV'ın listesi dışında seçimlere yine organize şekilde liste sunması beklenen ise, Yargıda Birlik Platformu olacak. Ancak, yargı çevrelerinde hükümet tarafından desteklendiği konuşulan platform, henüz aday listesini net şekilde ortaya koymadı.

Hürriyet'de yer alan habere göre, seçim takviminin 25 Ağustos'tan önce açıklanması gerektiğini belirten YARSAV Başkanı Murat Arslan 5 Ekim'de yapılması gereken seçimlerin tarihinin, Kurban bayramına denk gelmesi nedeniyle 13 Ekim olarak ilan edilmesini beklediklerini söyledi.

"SEÇİMDEN ÇEKİLMEZSENİZ SİZİ CEMAAT OPERASYONU'NA DAHİL EDERİZ''

Yargı kulislerinde bilinçli olarak YARSAV'ın yıpratılmaya çalışıldığını ifade eden Arslan, seçimden çekilmeleri için hükümet kanadından büyük bir baskı geldiğini belirtti: "Arkadaşlarımıza seçimden çekilmezseniz Cemaate yapılan operasyona siz de dahil edileceksiniz mesajları alıyoruz" 

Çarşaf liste olması halinde YARSAV'ın 3 bin civarında oy potansiyeli olduğunu belirten Aslan, 4 bin 500 hakim ve savcının herhangi bir tarafa yakın olmadığını, sonucu da bu oyların belirleyeceğine dikkat çekti.


<< Önceki Haber YARSAV'dan şok tehdit açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER