Yahudilerle yapacağı zirve iptal oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dünya Yahudi Kongresi heyetinin dün New York’ta yapacağı görüşme son anda iptal oldu.

Yahudilerle yapacağı zirve iptal oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dünya Yahudi Kongresi heyetinin dün New York’ta yapacağı görüşme son anda iptal oldu. Köşk kaynakları, Yahudi heyetinin randevu saatini değiştirmek istemesi nedeniyle zirve iptal edildi derken, Yahudi Kongresi kaynakları ise kamuoyundaki tartışmaları gerekçe gösterdi.

Birleşmiş Milletler (BM) toplantıları için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk günkü temaslarında ilginç bir son dakika iptali yaşandı.

Erdoğan'ın Ronald S Lauder başkanlığındaki Dünya Yahudi Kongresi ile dün sabah yapacağı görüşme toplantıya dakikalar kala iptal edildi.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

İptalin gerekçesi ile ilgili açıklamalar ise çelişkili. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Dünya Yahudi Kongresi heyetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabulü için daha önce aldıkları randevu saatini dün sabah saatlerinde değiştirmek istemesi sebebiyle görüşmenin iptal olduğunu söyledi.

RANDEVU VERİLMEDİ

Cumhurbaşkanlığının programında, Dünya Yahudi Kongresi heyetinin dün saat 10.45'te The Peninsula Oteli'nde Erdoğan tarafından kabulü öngörülüyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da, son anda gelen bu talep karşısında program yoğunluğu nedeniyle kabul için başka bir randevu veremediği, bunun da Dünya Yahudi Kongresi heyetiyle planlanmış görüşmenin iptaliyle sonuçlandığı kaydedildi.

ÇAKIŞAN GÖRÜŞMELER

Öte yandan Dünya Yahudi Kongresi yetkilileri ise iptalle ilgili şu açıklamayı yaptı; çakışan görüşmeler nedeniyle görüşmeyi ertelemek istedik.

'OPERASYON ÜSSÜ'NDE KONUŞTU

Erdoğan'ın dünkü programında ayrıca Dış İlişkiler Konseyi’nin (CFR) basına kapalı bir toplantısı vardı. Daha önce hükümete yakın medyanın 'İsrail yanlısı Neoconcu operasyon merkezi' olarak tanımlanan CFR'da konuşan Erdoğan akşam da Türkevi'n-deki resepsiyona katıldı.

Bugün
<< Önceki Haber Yahudilerle yapacağı zirve iptal oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER