Yargı atamalarına en çok Doğu Perinçek sevindi

İşçi Partisi lideri Perinçek, yeni atamalar sonrası Yargıtay’ın durumunu değerlendirdi.

Yargı atamalarına en çok Doğu Perinçek sevindi

Perinçek, “Yeni düzenlemeler hukuk üstünlüğü sağlamak, adaletin yerini bulması açısından umut ve güven verici” dedi.İşçi Partisi Başkanı Doğu Perinçek, başörtüsü yasağını savunan isimlerin AK Parti tarafından Yargıtay’a getirilmesinin umut verici olduğunu söyledi.

Perinçek, “Bu yeni seçilen reisler, başkanlar, ceza dairesi başkanları hepimizin tanıdığı hukuka, adalete bağlı, yüksek vicdan sahibi Cumhuriyet yargıçlarıdır. Yargıtay’da yargıçlar var. Yargıtay’daki düzenlemeler hukuk ve adaletin yerini bulması açısından umut ve güven verici” ifadelerini kullandı.

BU YARGIÇLARA GÜVENİLİR

Yargıtay’a yeni seçilen isimleri tanıdıklarını belirten Perinçek, “Hukuk fakültesinde öğretim kadrosunda bulundum. Hukuk camiasında çok sayıda arkadaşım var. Bu yargıçlara sonuna kadar güvenilir. Talimatla görev yapmayacak, her türlü baskıyı kesinlikle karşılayabilecek cesarete güvene sahip insanlar. Onun için herkes rahat uyusun” diye konuştu.

‘İSTANBUL BAŞSAVCILIĞI ELBETTE ÜZERİNE GİDECEK’

Silivri Cezaevi çıkışında “Türkiye’yi tarikatlardan cemaatlerden ve AKP’den temizleyeceğim” açıklamasının hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Perinçek, Erdoğan’ın da sahip çıktığı muhafazakar kesimleri hedef alan operasyonları şöyle övdü:

“Gidiyoruz işte. Türk ordusuna, İşçi Partisi’ne, vatana ve Cumhuriyet’e karşı bir suç var. ABD’nin BOP projesi kapsamında Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, davaları tezgahlandı. Bunun üzerine elbette gidilecek. Herkesin huzur, barış içinde yaşaması açısından bu uygulamalar yerinde. İstanbul Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmalar insanlara güven vermektedir.”  

YÜCE DİVAN’A GİDECEKLER’

Operasyonlarda sıranın Erdoğan ve Abdullah Gül’e geleceğini savunan Perinçek, “Bu soruşturma kaçınılmaz olarak bu tertibi yapanların yakasına yapışacak. Türk ordusuna ve İşçi Partisi’ne yapılan ABD tertibinden sorumlu olanlar Yüce Divan sandalyelerine oturtulacak” dedi.

YOLSUZLUK AÇILACAK

Ka­pa­tı­lan yol­suz­luk dos­ya­la­rının açı­la­cağını söyleyen Pe­rin­çek, “Ka­mu ma­lı­nı ça­la­cak. Ka­mu mal­la­rıy­la sa­ray­lar ya­pı­la­cak. Ke­sin­lik­le on­la­rın da ya­ka­sı­na ya­pı­şı­la­cak” dedi.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Yargı atamalarına en çok Doğu Perinçek sevindi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER