Yaşanan süreçle ilgili kimsenin sorgulamadıklarını açıkladı

BBP Genel Başkan Yardımcısı'ndan gündeme ilişkin açıklamalar.

Yaşanan süreçle ilgili kimsenin sorgulamadıklarını açıkladı

İçinden geçtiğimiz kaos ortamını değerlendiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal yaşanan süreci değerlendirdi. Kartal'ın 'Güvenliğin olmadığı yerde, ticarette olmaz' dediği açıklamasında çözüm süreci ve işsizlik dahil bir çok konuya değindi. İşte Kaptan Kartal'ın o açıklaması:
"Ülkemizde Terör yüzünden işsizliği, aşsızlığı konuşamıyoruz. İşçinin, memurun, çiftçinin, köylünün, esnafın, emeklinin sorunlarını konuşamıyoruz. Ekonomi kötü sinyaller veriyor ama ülkemizde estirilen terör havası yüzünden başımızı kaldırıp bu insanların ekonomik sorunlarını konuşamaz hale geldik.
'EN UFAK YAPTIKLARINI DUYURURLARDI, BUNLARI DA MİLLETE AÇIKLASINLAR'
Sınırlarımız dışında meydana gelen olaylar kendi vatanımızda savaş alanları oluşturuyor. Bunlara bile önlem alamaz hale geldik. Bir kilometre yol yaptıklarında sağır sultana duyuran AKP 'Çözüm Sürecinin' ne olduğunu, yol haritasında neler olduğunu, Oslo görüşmelerinde hangi maddelerin olduğunu milletimize açıklamıyor. Hazır seçim varken Oslo görüşmeleri ve 'Çözüm Sürecinin' yol haritasını açıklasınlar. Milletimiz ona göre oyunu kullansın.
'HÜKÜMET SORUNLARI DAHA DA DERİNLEŞTİRDİ'
İki odalı üstü çatılı kışın akan yazın yakan toplam 30 metrekarede hayatını idame eden kürt kardeşimizin sorununu çözmek yerine bebek katilinin İmralı'daki odasının bir metrekare küçülmüş olmasını konuşuyoruz. Alevi sorunu var diyerek Seyyit Rıza ve Dersim İsyanı, Kürt sorunu var diyerek PKK ve Öcalan aklanıyor. Alevilerin sorunları varsa Alevilerle, Kürt kardeşlerimizin sorunları varsa Kürtlerle çözülür ama hükumet bunun tersini yaparak sorunları daha derinleştiriyor. Varsa bir sorun bunu muhatapları ile çözmek gerekir. 'TERÖR ÖRGÜTÜ YAĞMA YAPIYOR, HARAÇ TOPLUYOR'
Güneydoğu'da esnaf perişan; dükkanları, işyerleri her gün terör örgütü tarafından yağmalanıyor. Çekini, senedini ödeyemez hale gelmiş. Baskı ile haraç toplanıyor ve halk güvenlik olmadığı için sesini çıkaramaz hale gelmiş. HDP'lilerin 'Ankara'da ne kamu kalır ne düzen kalır' gibi fütursuzca açıklamaları bölgede terör gruplarına güven verip azdırdıkça devlet yetkililerinden gür bir ses bekleyen bölge halkı bu sesi duymadığı gibi Davutoğlu'nun, HDP'nin açıklamasını 'olumlu bir açıklama olarak görüyoruz' demesi samimi vatanına bağlı, bayrağını seven vatandaşlarımızı hayal kırıklığına uğratmıştır.
'GÜVENLİK YOKSA ÖZGÜRLÜK TE, TİCARET TE OLMAZ'
Güvenliğin olmadığı yerde özgürlük te olmaz ticaret te olmaz. Devlet bir an önce bölgede güvenliği sağlamalıdır yoksa durum gittikçe kötüye gitmekte AKP Milletvekilleri'nin de dediği gibi bölge terör örgütüne iyice teslim edilir. Sizi uyarıyoruz bırakın saray, köşk yapmayı da millete, vatana sahip çıkın yoksa ileride oturacak ne saray ne köşk bulabilirsiniz."

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Yaşanan süreçle ilgili kimsenin sorgulamadıklarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER