Yazıcıoğlu'nun avukatından dikkat çekici iddia!

Dikkat çekici bir iddia: Muhsin Yazıcıoğlu'nun katilleri bulunmak istenmiyor ve ÖYM’lerin kaldırılmasıyla dosya kapatılmak isteniyor...

Yazıcıoğlu'nun avukatından dikkat çekici iddia!

  • Başbakan Erdoğan’ın, Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıracağız” açıklaması, mevcut yürütülen soruşturmaların akıbeti ne olacak? Sorusunu akıllara getirdi. 
  • ÖYM’lerin kaldırılması durumunda, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmanın rafa kalkacağı iddia edildi. 
  • BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Ekici, ÖYM’lerin kapanması durumunda Yazıcıoğlu’nun katillerinin bulunamayacağını söyledi. 

17 Aralık 2013 tarihinde rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında içlerinde bazı bakanların çocukları ve iş adamlarının da aralarında olduğu 89 kişi gözaltına alınmış 24 kişi tutuklanmıştı. Operasyonun başlamasının hemen ardından ise hükümet 5000’e yakın polis ve savcının görev yerlerini değiştirmişti. 25 Aralık tarihinde yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında mahkeme kararı olmasına rağmen emniyet 41 kişiyi gözaltına almamıştı. 

Yaşanan tüm bu gelişmelerin hemen arkasından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Özel yetkili mahkemeleri kaldıracağız” açıklamasında bulundu. Bu kapsamda 30 Mart’ta TBMM tatile girmeden önce yasal düzenlemenin yapılması bekleniyor. Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılırsa mevcut soruşturmaların da sekteye uğrayacağı iddia edildi. O soruşturmalardan biri de Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümüne neden olan helikopterin düşme olayı. 2,5 yıldır özel yetkili Malatya Cumhuriyet Savcılığı’nda titizlikle yürütülen soruşturma dosyasının yasanın geçmesi halinde dosyanın Kahramanmaraş’a gönderilmesi söz konusu. 

DÜZENLEME YAZICIOĞLU DOSYASINI KAPATMAK İÇİN YAPILIYOR

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne neden olan olayın soruşturmasının akıbeti ile ilgili konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Selami Ekici düzenlemenin yolsuzluk soruşturmalarını kapatmak için yapıldığını söyledi. Ekici, “Hükümet Yolsuzluk soruşturmalarının önünü kapatmak isteyebilir, anamuhalefet Ergenekon ve Balyoz davaların hiçe çıkartılmasını isteyebilir. Bölücüler KCK davarlarını kapatmak isteyebilir. Her ne sebeple yapılırsa yapılsın biz özel yetkili (TMK 10. maddeyle yetkili) mahkemelerin kaldırılmasının Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasının kapatmak için yapıldığını kabul ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

YASA GEÇERSE DOSYA DÜZ SAVCIYA GİDECEK

Özel Yetkili Mahkemelerin demokrasiye büyük katkısı olduğunu belirten Avukat Selami Ekici, şunları kaydetti: “Özel Yetkili (TMK 10. Maddesi ile yetkili) mahkemeleri batı demokrasilerinde bulunan ve terörle mücadelede etkin mücadele yürüten ülkelerde bulunmaktadır. Türkiye’de askeri vesayetin kaldırılmasında ve Demokrasimizin yerleşmesinde önemli katkılar sağlamıştır. Ayrıca bölücü terörün hedeflerine ulaşmasına engel olmuştur. Yasal değişiklik olduğu anda özel yetkili savcılar da özel yetkileri kalkacağından dolayı Normal düz savcı olacaklardır.”

MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN KATİLLERİ BULUNMAK İSTENMİYOR

BBP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Selami Ekici, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının katillerinin bulunmak istenmediğini de belirtti. 

Selami Ekici, “Bilindiği gibi bu soruşturma ilk iki yıl Kahramanmaraş savcılığında yürütülmüştü bu aşmada etkin bir soruşturma yürütülmediğinden dolayı birçok delil yok olmuştu. Mart 2011 de dosya Malatya özel yetkili savcılığa geldikten sonra soruşturmada ciddi gelişmeler olmuştu. Özel Yetkili mahkemeler (TMK 10. Maddesi ile yetkili) kalkarsa dosya tekrar Kahramanmaraş savcılığına geri gidecektir. Yani soruşturma hukuken olmasa da fiilen kapma noktasına gelecektir. Hem geçmiş tecrübelerimiz bunu göstermektedir hem de dosyanın özeliği gereği çünkü dosyamızda şüphelilerin kahir ekseriyeti idari ve askeri üst düzey kamu görevlisi olması nedeniyle bu şahısların yargılanabilmesi için idarenin iznine tabi olacaktır. Dosyamızda İdare ve siyasi idare bu görevlilerin yargılanması için izin vermektedir. Çünkü bu olayın siyasi, idari ve teknik bir suikast olduğu açıktır. Dolayısıyla yasanın geçmesi halinde mevcut idari, siyasi ve öngörülen hukuki yapıyla Muhsin Başkanımız ve arkadaşlarının katilleri bulunmayacağı, bulunmak istenmediği açıktır.” dedi. 

Selami Ekici, aileler ve Büyük Birlik camiası, Alperenler ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun sevenleri olarak bu olayı sonuna kadar takipçisi olacaklarını öyle yada böyle bu olayın sorumlularını hukukun önüne çıkaracaklarından kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğinin altını çizdi.

CİHAN

<< Önceki Haber Yazıcıoğlu'nun avukatından dikkat çekici iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER