Yeni Şafak'tan çok fena 'Haşim Kılıç' çarkı! Daha dün linç ediyordu

Yenişafak gazetesinin Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile ilgili bugün birinci sayfadan verdiği haber dikkatlerden kaçmadı. Çark eden gazetenin geçmişteki 'menfaatçi tavrı' akıllara geldi ve bu sefer de "Amaç torba yasalar mı?" dedirtti..

Yeni Şafak'tan çok fena 'Haşim Kılıç' çarkı! Daha dün linç ediyordu

Anayasa Mahkemesi Başkanı hakkında yakın zamana kadar sert eleştirilerde bulunan Yenişafak, bugün adeta Haşim Kılıç güzellemesinde bulundu. Gazetenin bu çıkışı akıllarda soru işaretleri oluşmasına sebebiyet verdi.

Yenişafak,  'Vesayetçi AVM'ye demokrasi getirdi' başlıklı haberde Haşim Kılıç için "Statükonun bekçisi olan mahkemeyi demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerle tanıştırdı." ifadelerini kullandı.



Oysa ki aynı gazete 26 Nisan 2014 tarihli manşetinde Kılıç için 'Muhalefet lideri gibi' eleştirisini yöneltmişti. Haşim Kılıç'ı Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmasından dolayı hedefe oturtan Yenişafak, "Muhalefet lideri gibi siyasi eleştiri yaptı." ifadelerine yer vermişti.



KILIÇ'A İLGİ TORBA YASADAN MI?

Sosyal medyada Yenişafak'ın bu çıkışının arkasında meclis genel kuruluna gelen torba yasalar olduğu ileri sürüldü. Çıkacak torba yasayla, defalarca mahkeme kararı olmasına rağmen özelleştirilen SEKA'nın hükümete yakın Yenişafak Gazetesi'nin sahibi Albayraklar'da kalması sağlanıyor.

'İHALELER VE YAKINLAR HATRINA' BAKANLARI DA HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Aynı Yeni Şafak, hükümetin bakanlarını, kendi menfaati için zaman zaman eleştirmeyi de ihmal etmemişti. Bunda da özellikle ihalelerin ve yakınlarının görevden alınmaları etkili olmuştu. Hatırlanacağı gibi Havaş’ın Havalimanı’ndan bazı noktalara yaptığı seferleri durdurulmuş, Havataş’ı işleten Albayrak Grubu, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı 'TAV' üzerinden uzun süre hedef göstermişti.





Ayrıca gazete, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı da "Arıza Bakan" manşetiyle hedef tahtasına oturtmuştu. Bakan Suat Kılıç’ın, uygulamalarından memnun olmadığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak’ı görevden almak istemesi üzerine, gazetenin kendilerine yakın bürokratın görevden alınmasını engellemek için Bakan'a saldırdığı iddiaları gündeme gelmişti.



Yeni Şafak, Yıldırım ve Kılıç'ı ağır bir şekilde eleştirdiği günlerden sonra ne olduysa aynı bakanları göklere çıkaran manşetlerle övmüştü..

<< Önceki Haber Yeni Şafak'tan çok fena 'Haşim Kılıç' çarkı! Daha... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER