Yolcu otobüsü su kanalına çarptı, şarampole devrildi

İstanbul'dan Zonguldak'a giden yolcu otobüsü TEM Otoyolu Sakarya kesiminde şarampole devrildi. Kazada 3'ü ağır 39 kişi yaralandı.

Yolcu otobüsü su kanalına çarptı, şarampole devrildi

Kaza, TEM Otoyolu'nun Sakarya kesimi Akyazı ilçesi yakınlarında Ankara yönünde meydana geldi. Ali Özyılmaz'ın kullandığı 50 DK 619 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Şarampole devrilen otobüs, su kanalına çarparak savruldu. 

Ağaçlara da çarpan otobüste, sürücü, araç personeli ve yolcularında aralarında bulunduğu 39 kişi yaralandı. Aracın muavini ve 2 yolcu ön kısımda sıkıştı. Kaza sonrası olay yerine Sakarya ve Kocaeli'nden çok sayıda 112 ekibi ile itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Hafif yaralılar kendi imkanlarıyla araçtan çıktı. Hareket edemeyen yaralılar ise 112 ve itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Sıkışan 3 kişi, itfaiye ve AFAD ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, Sakarya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 3'ünün sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Zonguldak'a gittiklerini söyleyen bir yaralı, kazanın bir anda olduğunu belirterek büyük panik yaşadıklarını söyledi. Kaza ile ilgili aracın takoğraf cihazı polis tarafından incelemeye alındı. Kazanın nedeni araştırılıyor.








<< Önceki Haber Yolcu otobüsü su kanalına çarptı, şarampole devrildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER