Yolsuzluk protestolarına TOMA'lı ve biber gazlı müdahale

İstanbul, Ankara ve Denizli illerinde yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ve bu iddialarla tutuklananların serbest bırakılması protesto edildi. Polis, göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Yolsuzluk protestolarına TOMA'lı ve biber gazlı müdahale

Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri alan polis Galatasaray Meydanı'nda yolsuzluk iddialarını protesto etmek için toplanan ve uyarılara rağmen dağılmayan 30 kişilik gruba müdahale etti. 

Polis sloganları atan ve Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba dağılmaları konusunda uyardı. Uyarılara rağmen meydanı terk etmeyen grubu polis kovalamaya başladı. Kovalamaca sonucu bazı eylemciler gözaltına alındı. Ara sokaklara kaçan eylemciler Sıraselviler Caddesi'nde tekrar toplandı. 

Eylemciler yola barikat kurdu ve ateş yaktı ve polise havai fişek ve taş attı. Bunun üzerine polis gaz bombasıyla gruba müdahale etti. Kaçan eylemcilerden bazıları polis tarafından gözaltına alındı. Polisin Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Sıraselviler Caddesi ve ara sokaklardaki önlemi devam ediyor. 

ANKARA'DA TAHLİYELERE PROTESTOYA MÜDAHALE

Ankara Kızılay'da 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Rıza Sarraf, bakan çocukları Barıs Güler, Salih Kaan Çağlayan ile Özgür Özdemir, Hikmet Tuner'in tahliye edilmesini protesto eden gruba polis müdahale etti.



DENİZLİ'DE YOLSUZLUK PROTESTOSUNA TOMA VE BİBER GAZI

Başbakan Erdoğan’ın Denizli mitingi sırasında, başka bir meydana yolsuzlukları protesto etmek isteyen bir gruba polis, TOMA’larla müdahale edip, gaz sıkarak dağıttı.



Erdoğan’ın Özay Gönlüm Meydanı’nda halka hitap ettiği sırada, 150 kişilik grup, buraya yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Delikliçınar Meydanı’nda toplandı. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle Başbakan Erdoğan ve hükümeti protesto eden grup, İstiklal Caddesi’ne yürümek istedi. polis, grubun yürümesine izin vermeyip, cadde girişinde polis barikat kurdu. Grubun barikatı aşmaya çalışması üzerine TOMA’lar devreye girip, eylemcilere tazyikli su sıktı. Çevik kuvvet ekipleri de gruba, biber gazı sıktı. Bunun üzerine grup, sokak aralarına kaçarak, dağıldı. 

DHA

<< Önceki Haber Yolsuzluk protestolarına TOMA'lı ve biber gazlı müdahale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER