Yüce Divan'dan kaçtılar

4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmesiyle ilgili Meclis Genel Kurulu'nda oylama başladı. Zafer Çağlayan ve Muammer Güler oylama sonucu Yüce Divan'a gönderilmeyecek.

Yüce Divan'dan kaçtılar

Erdoğan Bayraktar da Yüce Divan'a gönderilmedi
Erdoğan Bayraktar hakkındaki önerge 219 kabul, 288 red oyuyla reddedildi

Egemen Bağış hakkındaki önerde de reddedildi
Meclis Genel Kurulu'nda eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış hakkında verilen Yüce Divan önergesi reddedildi. Genel Kurul’da yapılan oylamada 245 evet, 255 hayır ve 7 çekimser oyu çıktı. 517 vekil Yüce Divan oylaması için oy kullanırken 6 oy boş, 4 oy ise geçersiz çıktı. 

Muammer Güler hakkındaki önerge reddedildi
Meclis Genel Kurulu'nda eski İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkında verilen Yüce Divan önergesi reddedildi. Genel Kurul’da yapılan oylamada 241 evet, 258 hayır ve 6 çekimser oyu çıktı. 513 vekil Yüce Divan oylaması için oy kullanırken 4 oy boş, 4 oy ise geçersiz çıktı. Güler’den önce eski Bakan Zafer Çağlayan için verilen Yüce Divan önergesi de 242 'evet' oyuna karşı 264 oyla reddedilmişti.

Zafer Çağlayan gönderilmedi
Meclis Genel Kurulu'nda eski Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan hakkında verilen Yüce Divan önergesi reddedildi. Genel Kurul’da yapılan oylamada 242 evet 264 hayır ve 7 çekimser oy çıktı. 517 vekil Yüce Divan oylaması için oy kullandı, 1 oy boş 3 oy ise geçersiz çıktı.

ÖNEMLİ NOTLAR
*Eski Bakan Erdoğan Bayraktar ilginç bir açıklama yaptı: ''Arkadaşlar konuşmamamın daha hayırlı olacağını söylediler yoksa ben konuşacaktım.'' 

*Zafer Çağlayan'ın annesi vefat ettiği için Genel kurula gelemedi. 

*Bakanlara yakın markaj:. AKP milletvekili Ramazan Can, kimlerin görüşmeye gelip gelmediğini liste tuttu, yoklama yaptı

*Emekli müftü İhsan Özkes, ''hırsızlık yapan kızım Fatma da olsa mutlaka cezalandırırım'' (Hadisi şerif) pankartı açtı

*HDP ve bağımsızlar tam kadro katılırken Bahçeli ve Kılıçdaroğlu da geldi

*Oktay Vural:Çok tarihi ve vicdani bir soruşturmanın eşiğindeyiz. 2004'te kullanılan Yüce divan oyları inşallah bugün de geçerli olur.

*Oktay Vural: Kabinlere çağrılan kişilerin tek başına gelmesi kullanılmayan oyların kabinde bırakılmasını istedik.

* CHP'li Ömer Süha Aldan: Bu işin içinde büyük bir hırsızlık var. 

*Meclis'te grubu bulunan partilerin temsilcilerinin konuşmasının ardından söz sırası eski 4 bakana geldi. Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Zafer Çağlayan'ın, annesinin vefat etmesi sebebiyle Genel Kurula gelemediğini söyledi.

*Muammer Güler ise yerinden söz istedi. Güler, "Kısa bir açıklama yapacağım. Soruşturma Komisyonunda sözlü ve yazılı savunmama ekleyebileceğim başka bir husus yoktur." dedi.

*Oturduğu yerden konuşan Egemen Bağış ise şunları söyledi: "Hakkımızdaki iftiralarla ilgili olarak gerek Cumhuriyet Başsavcılığı gerek soruşturma komisyonu takipsizlik kararı vermiştir. Komisyon kararına saygı duyuyorum. Takdir Yüce Meclis'indir."  Bu sözler üzerine muhalefet milletvekilleri, Bağış'a "Kürsüye gel kürsüye" diyerek tepki gösterdi. Başkanvekilinin söz vermesi üzerine Erdoğan Bayraktar da oturduğu yerden teşekkür etmekle yetindi. Ardından oturuma 15 dakika ara verildi.


TBMM Genel Kurulu'nun 44. birleşimi saat 15.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı yönetiyor. Bahçekapılı, gündem dışı konuşmak için üç milletvekiline söz verdi.

Ekonomi eski Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a gönderilmeleri için üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 276 milletvekilinin oyu gerekiyor. Bakanlar için oylamalar ayrı ayrı, gizli olarak yapılıyor.

<< Önceki Haber Yüce Divan'dan kaçtılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER