Yükseköğretim yurduyla ilgili skandal talimat

AKP’li Hendek Belediyesi, yükseköğretim yurdu için hazırlanan binaya 3 ay önce verdiği izni, skandal bir yazıyla iptal etti.

Yükseköğretim yurduyla ilgili skandal talimat

Yazıda, izin belgesinin seçim döneminde sehven verildiği belirtildi. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci yurdun açılmasını engellerken, kendi aile şirketinin yaptığı yurt binasını devlete kiralaması ise dikkat çekti.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, AKP’li belediye başkanlarına “Bunlara (Cemaat) verilmiş ne kadar yer, bina varsa, bunların hepsinin hukuk ve demokrasi içinde tek tek geri alınmasını istiyorum.” çağrısından sonra bazı belediyeler, Hizmet’e ait okul ve yurtlarla ilgili daha önce verilen izinlerle ilgili işlem yapmaya başladı. Bunun bir örneği de Hendek’te yaşandı. Belediye Başkanı Ali İnci, 3 ay önce verdiği ruhsatı iptal etti. İptal yazısında “…07.3.2014 tarih ve 29/21 No’lu yapı kullanma izin belgesinin seçim süreci içinde sehven verilmiş olması, yerinde yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen eksiklikler tarafınıza daha önce tebliğ edilmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığından yapı kullanım belgesi iptal edilmiştir.” şeklinde skandal ifadeler yer aldı.

Özel Sevgi Hendek Eğitim İşletmeleri yetkilisi Halis Doğan, binayla ilgili istenilen bütün şartların yerine getirilerek Yapı Kullanma İzin Belgesi’nin 7 Mart 2014 tarihinde alındığını belirtti. İptale gerekçe gösterilen yangın tedbirleriyle ilgili itfaiye raporunun da Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan 9 Mayıs’ta alındığını ifade eden Doğan, “İptale gerekçe gösterilen ve bize 16 Haziran’da tebliğ edilen yazıda, girişteki engelli rampa eğimi, çatı katı açıklığı, yangın hidroforu, yangın dolapları su bağlantıları gibi istenilen konular zaten izin belgesi almadan yerine getirildi. İptalla ilgili bu gerekçelerin gösterilmesi garip. İddia ettikleri gibi binada hiçbir eksiklik yok. Öyle olsaydı ruhsat vermezlerdi. Sonuçta bu ruhsatı kendileri verdi. Bütün bu yapılanlar yurdun açılmadan kapatılması için öne sürülen bahaneler. Bu yazıdan 18 gün sonra ruhsatı iptal ettiler.” diye konuştu. Evrakları tamamlayıp binanın öğrenci yurdu olarak açılması için valilikten onay beklerken, belediyenin ruhsatı iptal etmesinden dolayı onayın durdurulduğunu öğrendiklerini vurgulayan Doğan, “Durumu öğrenince şoke olduk. Haksız yere yurdumuzun açılması engellendi. Kararın iptali için yargıya gideceğiz.” dedi.

Belediye Başkanı Ali İnci, izin belgesinin iptali konusunda açıklama yapmadı. İnci’nin, ilçede Hizmet Hareketi’nin 10 yıl önce açılan yurduna da zabıta göndererek gözdağı verdiği öğrenildi. Bu arada Hizmet Hareketi’nin yurdunu daha açılmadan kapatan Belediye Başkanı Ali İnci’nin aile şirketinin Hendek’te 650 öğrenci kapasiteli yurt binası yapıp 17 yıllığına devlete kiraladığı öğrenildi. Kiralama şartlarının kamuoyundan gizlenmesi dikkat çekti. Hem Sakarya Kredi Yurtlar Kurumu hem de Kredi Yurtlar Kurumu Bolu Bölge Müdürlüğü, İnci’nin aile şirketinden, yurdun, yıllık kaç liraya kiralandığı konusunda bilgi vermekten kaçındı. Bölgede imar izni 4 kat olmasına rağmen yurt binasının zemin ve çatıyla birlikte 7 katlı olduğu da göze çarpıyor.

<< Önceki Haber Yükseköğretim yurduyla ilgili skandal talimat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER