Yüzbinlerce kişi için önemli haber!

Asker kaçakları bu habere çok üzülecek. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor!

Yüzbinlerce kişi için önemli haber!

  • Asker kaçağı ve bakayalar yeniden GBT yoklamalarına girdi. 
  • Emniyet bundan sonra yakaladığı asker kaçağı ve bakayaları Askerlik Şubesi'ne teslim edecek.
Asker kaçağı ve bakaya kalanlara kışla yolu göründü. 

Bedelli askerlik ve 15 ay uzun dönem askerlik süresinin 12 aya düşürülmesi gibi düzenlemelerin ardından asker kaçağı durumundakiler için aranma faaliyetlerini yoğunlaştıran Milli Savunma Bakanlığı, yoklama kaçağı ve bakayaların silah altına alınması için İçişleri Bakanlığı ile protokol imzalamıştı. Protokol kapsamında asker kaçağı ve bakayaların yeniden GBT'ye girmelerinin sağlanması öngörülüyordu. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Şube Dairesi protokol uyarınca altyapı çalışmaların tamamlandığını duyurdu. 

Açıklamada polisin yakaladığı yoklama kaçağı ve bakayaların askerlik şubesine teslim edileceği söylendi. 

Detay: Yoklama kaçağı ve bakayalarla ilgili olarak polisçe muhtelif zamanlarda yapılan kimlik sorma ve sorgulama işlemi esnasında yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanlar, mesai saati içinde, en yakın askerlik şubesine, düzenlenecek tutanağa istinaden teslim edilecektir.

Emniyet, Yoklama kaçağı ve bakayaların kimlik numaralarının sadece GBT sistemine değil, Ulusal Yargı Ağı Projesi ve Geçici İkamet Yerleri Kimlik Bildirme Sistemi'ne de girildiği, böylece tatil köyleri, otel ve hastanelerde kalanlara da ulaşılabileceğini de vurguladı.  

Türkiye'de 590 bin asker kaçağı var.

<< Önceki Haber Yüzbinlerce kişi için önemli haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER