Yüzlerce araç binlerce insan 2 gün mahsur kaldı

Kar yağışı nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı ve yüzlerce aracın mahsur kaldığı Nusaybin Cizre karayolu trafiğe açıldı.

Cizre kara yolunda mahsur kalanlar kurtarılmayı bekliyor

  • Saat 15:30 itibarı ile yol trafiğe açılmaya başladı
  • Bir kişi hayatını kaybetti
  • Hakkari- Şırnak ve Şırnak- Eruh yolları da kapalı bulunuyor.
2 gündür kar yağışı nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı ve yüzlerce aracın mahsur kaldığı Nusaybin-Cizre karayolu trafiğe açıldı. Öte yandan İpek Yolu'ndan bir ölüm haberi geldi. Yolculardan Irak uyruklu 69 yaşındaki Sabri Muhammed Derviş, kalp krizi geçirip öldü.

TARİHİ İPEK YOLU 72 SAAT KAPALI KALDI

İki günden beri aralıksız yağan yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak'ın merkez köyleri, Şırnak- Uludere ve Beytüşşebap ilçelerine bağlı köy ve mezralara hala ulaşım sağlanamazken, Hakkari- Şırnak ve Şırnak- Eruh yolları da kapalı bulunuyor. Şırnak'ın Balveren Beldesi'ne dün sabahtan beri elektrik verilemezken, Şırnak kent merkezinde ise  Belediye şehir içi kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar da iki günden beri yağan yoğun kar yağışı nedeniyle kara gömülen araçlarını ve evlerin damlarını kar küreği ile temizlemeye başladılar. 

Dünya TV ekibi de iki gündür kapalı olan yolda mahsur kalanlar arasında. Samanyolu Haber canlı yayınında yaşadıklarını anlatan ekip yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. 



Şırnak kent merkezinde 1 metreyi bulan kar kalınlığı yüksek yerlerde ve Beytüşşebap İlçesi'nde 1,5 metreyi buldu. Kar temizleme çalışmaları çok yavaş yürüdüğü için vatandaşlar tepki gösterdi.İki günden beri aralıksız yağan yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak’ın merkez köyleri, Şırnak- Uludere ve Beytüşşebap ilçelerine bağlı köy ve mezralara hala ulaşım sağlanamazken, Hakkari- Şırnak ve Şırnak- Eruh yolları da kapalı bulunuyor.

MAHSUR KALAN BİR KİŞİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ 

Şırnak Sağlık Müdürü Ahmet Barış, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Nusaybin-Cizre karayolunda mahsur kalan Irak uyruklu Sabri Muhammed Derviş'in (69) kalp krizi geçirdiğini söyledi. Vatandaşların yardımı ile Çığır Aile Sağlığı Merkezine götürülen Derviş'in burada sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığını ifade eden Barış, cenazenin sağlık merkezinde olduğunu belirtti.



BÖLGEYE GİDEN BAKANLARA KAR ENGELİ
İncelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'da bulunan Gıda, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre ilçeleri arasında mahsur kalan vatandaşların durumunu yerinde görmek için Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olay yerine gideceğini söyledi. Ancak bakanları taşıyan uçak Diyarbakır'a inmek zorunda kaldı. Edinilen bilgiye göre, bakanları taşıyan uçağın, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları dolayısıyla Mardin Havaalanı'na inemediği belirtildi. Mardin Havaalanı'na inemeyen uçak, Diyarbakır Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı.  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Mardin Havaalanı yerine Diyarbakır Havaalanı'na indiklerini sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden duyurdu. Bakan Yılmaz, sosyal paylaşım sitesi Twitter'den, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Cizre ve Mardin'e inemeyince, Diyarbakır Havalimanımıza indik" ifadelerini paylaştı.



MAHSUR KALANLARA KUMANYA VE BATTANİYE 

Nusaybin-Cizre karayolunda vatandaşların araçlarında mahsur kaldığı bilgisini alan Türk Kızılayı uzman afet ekiplerini müdahale faaliyetlerini yürütmek üzere bölgeye yönlendirdi.  Ekip, ekmek, helva, su ve benzeri gıda malzemelerinin bulunduğu bin kumanya ve bin battaniyeyi araçlarında mahsur kalanlara dağıttı. Öte yandan, Şırnak Şubesinden Kızılay ekibi de 100 kişilik kumanyayla bölgeye ulaşmak için yola çıktı. Kızılay ekipleri, yol yeniden trafiğe açılana kadar vatandaşlara destek oldu. 


<< Önceki Haber Yüzlerce araç binlerce insan 2 gün mahsur kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER