Zirve Yayınevi mağduruna koruma

Zirve Yayınevi'nde kocası öldürülen Geske'ye koruma verildi...

Zirve Yayınevi mağduruna koruma

Malatya’daki Zirve Yayınevi davasında yeni onanan yasa gereği tahliye edilen 5 sanığa kaçma ihtimalleri göz önünde bulundurularak elektronik kelepçe takılmasına karar verildi. Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde 18 Nisan 2007’de Alman uyruklu Tilman Geske’nin yanı sıra Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüştü.

GÜVENLİK ARTIRILDI

Olayla ilgili yakalanan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler yaklaşık 7 yıldır tutuklu yargılanan 5 sanık gece yarısı tahliye edilmişti.  Öldürülen Tilman Geske’nin eşi Susanne Geske, tahliyelerin kendilerini tedirgin ettiğini açıklamış ve katillerin serbest kalmasının güvensizlik oluşturduğunu söylemişti. Malatya Emniyet Müdürlüğü, Susanne Geske’nin oturduğu bölgede güvenlik önlemlerini arttırdı. Ayrıca bir kadın polisin, Geske’ye yakın koruma olarak verildiği kaydedildi.

Ergenekon’un içi boşaltılıyor

Zirve Yayınevi davasının müdahil avukatı Erdal Doğan: Zirve davası üzerinden Ergenekon davasının içi boşaltılmaya çalışılıyor. Ergenekon davasını ve bu davayı aynı şekilde karartmaya çalışıyorlar. Biz, bunu yanlış ve tehlikeli buluyoruz. Doğrudan algı yönetimi ve yargı üzerinde baskı kurma çabası söz konusu.

Bakanlık biliyordu

Bugün gazetesinin haberine göre, Ma­lat­ya Zir­ve Ya­yı­ne­vi da­va­sı­nın mü­da­hil avu­ka­tı Or­han Ke­mal Cen­giz: Ada­let Ba­kan­lı­ğı tek tek kim­le­rin tah­li­ye ola­ca­ğı­nı bi­li­yor­du. Bu­ra­da­ki bü­yük stra­te­ji­yi gör­me­me­miz la­zım. Bü­yük stra­te­ji Tür­ki­ye­’de­ki de­mok­ra­si in­san hak­la­rı açı­sın­dan teh­li­ke­li. Asıl dert bi­r an ön­ce Er­ge­ne­kon ve Bal­yoz sa­nık­la­rı­nın tah­li­ye edil­me­si. 17 Ara­lı­k’­tan son­ra hü­kü­met stra­te­ji de­ği­şik­li­ği­ne git­ti.Top­lu­ma şu me­saj ve­ril­mek is­te­ni­yor: “Biz mağ­du­ruz, tıp­kı Er­ge­ne­kon ve Bal­yoz da­va­la­rın­da­ki sa­nık­lar gi­bi.” Hü­kü­met on­la­ra zey­tin da­lı uzat­ıyor.


<< Önceki Haber Zirve Yayınevi mağduruna koruma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER