Erdoğan'a en yakın isimden çarpıcı terör analizleri!

Bir televizyon kanalında programa katılan Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Danışmanı Yalçın Akdoğan, 2012 yılının son gününde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'a en yakın isimden çarpıcı terör analizleri!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Danışmanı Yalçın Akdoğan, terörle mücadele konusunda, gerçekçi olacaklarını, iyi niyetle bu süreçleri devam ettireceklerini, netice almak için samimi bir gayret ortaya koyacaklarını açıkladı ve "Bu insanları umutsuz bırakmamak gerek ama umutlarıyla da oynamamak gerek. Ama "3-5 ayda netice alınır" gibi şeyleri ben doğru bulmuyorum." dedi.

İmralı ile görüşmelerde takvimden söz edildiğine dair soruyu yanıtlayan Akdoğan, bazı gazetelerde de bu yönde haberlerin bulunduğunu, ihtiyatlı ve iyimserlikle yaklaşmak gerektiğini belirtti. 

Aşırı derece olumlu hava pompalamanın, olumlu rüzgarlar estirmenin daha büyük hayal kırıklıklarına sebep olacağını ifade eden Yalçın Akdoğan, terör konusunda şu açıklamalarda bulundu:

"KCK OPERASYONLARININ DA ETKİSİ OLDU"

Örgüt, bu yıla mahsus özel bir proje açıklamış, zafer yılı ilan etmişti. Bütün gücünü, amacını gerçekleştirmek için harcadı. Kırsalda alan hakimiyeti sağlama, şehir merkezlerinde insanları sokağa dökmek gibi adımlarla, ana hedefe ulaşma peşindeydi. Zafer yılı dediler ama hezimet yılı oldu. Hem kırsalda hem şehirde kaybettiler. Bunda KCK operasyonlarının da etkisi oldu.

"LİCE'DE OPERASYON SÜRÜYOR"

Akdoğan, 2012 yılında terörle mücadele etkisiz hale getirilen örgüt üyesi sayısı hakkında da bilgi vererek sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu yıl içinde 1450 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi; ölü ya da teslim olan örgüt üyesi sayısı bu. Bu büyük bir hezimettir. Devam eden operasyonlar var ve bunlardan biri şu an Lice'de sürüyor. 10 terörist etkisiz hale getirilmiş durumda. Örgüt artık silahlı mücadeleyle bir yere varılamayacağını görüyor. Örgüt içerisinde ciddi motivasyon kırılması, sorgulama başladığı zaman daha fazla baskı ve bu da daha fazla tepki doğuruyor. Örgüt de bunu görmüş durumda.

"KANDİL'İN TAVRINI GÖRMEK LAZIM"

"Öcalan'ın ya da İmralı'nın etkinliği bu sorununun çözümünde nerede?" şeklinde ki soruya Akdoğan şöyle yanıt verdi:

"Öcalan halen en önemli aktör. Zaman zaman örgütün Öcalan'ı boşa çıkarttığı, ismini kullandığı, onu bir mitolojik figür haline getirerek onun isminden nemalandığı biliyoruz. Pratikte fiili olarak örgütü yönetmesi söz konusu değil. Ama duygusal vücuduna bakıldığında hala önemli bir aktör olduğunu söyleyebiliriz. Bugün devlet açısından amaç silah bıraktırmaktır. Kandil'in tavrını görmek lazım. Kandil sedece kendi hedefleri için değil bölgesel denklemde bir yer teşkil ediyor. PKK'nın varlığını sürdürmesini isteyen güçler olduğunu biliyoruz. Suriye, İran, Irak bağlamında farklı kanatların, farklı angajmanlara girdiklerini görüyoruz. Bu denklemde, bu diyalog bizi nereye götürür bilmiyoruz..."

"Avukatları Kandil'e ve Avrupa'ya farklı mesajlar veriyor. Kandil avukatlar üzerinden Öcalan'ı yönlendirmeye çalıştı. PKK'nın eski PKK olmadığını vurgulayan Akdoğan, "Karayılan Öcalan'ın en sevdiği isim" şeklinde konuştu. Akdoğan ayrıcıa, "Kim konuşuyor? MİT mi?" sorusuna "Evet, istihbarat birimleri görüşüyor" şeklinde cevap verdi...

<< Önceki Haber Erdoğan'a en yakın isimden çarpıcı terör analizleri! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER