Güney Afrika'da cenazede hırsızlık yapan polis tutuklandı


Güney Afrika'nın Pietermaritzburg şehrinde bir cenazede 'tabut düşürücü cihazı' çalmak isteyen polis tutuklandı. Mountain Rise karakoluna kayıtlı polisi olay yerinden kaçarken K9 birimi yakalamayı başardı.

Bir istihbarat üzerine harekete geçtiklerini belirten Pietermaritzburg polis sözcüsü Mthokozisi Ngobese, hırsızlık olayını doğrulayarak tabut cihazının AVBOB cenaze servisine ait olduğu ifade etti.

Ngobese, sivil kıyafetlerle cenazeye gelen memurun, AVBOB'ta çalışan suç ortağının ayarlaması ile cezane salonuna girdiğini, cihazı araca yükleyip kaçarken, K9 güvenlikçilerine yakayı ele verdiğini belirtti. Hiç bir şekilde polisin suça karışmasını affetmeyeceklerini söyleyen Ngobese, Mountain Rise karakolu komiseri Boxer Pillay'ın tutuklanan polis için gerekli işlemleri yapacağını ifade etti.

AVBOB grubu sözcüsü Marius du Plessis ise, "Her şeyden önce bir polisin cenazede hırsızlık yapmasından çok üzüntü duyduk." diye konuştu.

İsmi açıklanmayan polis memurunun yargılanmasına kıdemli başsavcı bakacak. Güney Afrika'da polisler bir taraftan sık sık suça karışırken, diğer yandan son aylarda ülkede onlarca polis görev başında öldürüldü. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Afrika'da cenazede hırsızlık yapan polis tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER