Güney Kore'de genel seçimler için hazırlıklara başlandı


Güney Kore'de 13 Nisan'da yapılacak 20. Genel Seçimler için hazırlıklara başlandı. Bu bağlamda partiler artık kendi propagandasını yapabilecek, seçim araçları sokaklarda dolaşabilecek.

Hafta başı son aday kayıtlarının yapıldığı Güney Kore'de artık genel seçim havası hakim. 13 Nisan'da yapılacak 20. Genel Seçimler için bugün ilk propagandalar yapılacak. Artık parti çalışanları yollarda şarkı ve danslar eşliğinde halktan oy isteyebilecek, seçim araçları da caddelerde sesli bir şekilde dolaşabilecek.

Güney Kore'deki seçimlerde sadece 4 partinin meclise vekil göndermesi bekleniyor. Sağ seçmenleri tek çatıda toplayan Seanuri Partisi ve ana muhalefetteki Birlikte Demokrasi Partisi ile aşırı solu temsil eden Adalet Partisi ile Birlikte Demokrasi Partisi'nden istifa edip bazı sağ siyasetçilerin kurduğu Halk Partisi dışında diğer küçük partilerin meclise vekil göndermesine neredeyse imkansız gözü ile bakılıyor.

Öte yandan Halk Partisi'nin bu seçimlerde ana muhalafet koltuğuna oturup oturmaması merak konusu. Eğer Halk Partisi seçimlerde ikinci büyük parti olarak çıkarsa, Halk Partisi Genel Başkanı Ahn Cheol-soo'nun 2017'de yapılacak olan Devlet Başkanlığı Seçimleri'nde ülkenin başına geçmesi bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore'de genel seçimler için hazırlıklara başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER