Güney Kore'de muhalefet parçalandı


Güney Kore'deki ana muhalefet partisi Yeni Siyaset Demokrasi Birliği'nden (YSDB) geçen hafta istifa eden vekiller, bugün yeni parti kuracaklarını duyurdu.

Güney Kore'de siyaset yelpazesi değişmeye devam ediyor. Ana muhalefet partisi YSDB'nin Kurucu Eş Başkanı Ahn Cheul-soo'nun partisinden istifa etmesi üzerine partiden kopmalar başlamıştı. Bağımsız vekillerin bir dahaki seçimlere girip girmeyeceği tartışılırken, Ahn bugün yaptığı basın toplantısı ile birçok soruya cevap vermiş oldu. Gelecek yıl Nisan ayında yapılacak seçimlere yeni bir oluşumda gireceğini duyuran Ahn, en geç Şubat ayına kadar yeni partinin kurulacağını ifade etti. Kendisinden sonra istifa eden 4 vekilin de eşlik ettiği basın toplantısında Ahn, eski partisi ile seçime ortak girmeyeceğini söyledi. Ahn, muhalefetin çok partili bir şekilde seçime girmesinin artık kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

Ahn'ın basın toplantısı gündeme bomba gibi düşerken, YSDB'den istifaların devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

Geçen hafta yapılan kamuoyu yoklamalarında, Ahn'ın parti kurması halinde yüzde 30'a yakın bir oy potansiyeline sahip olduğu görülmüştü. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore'de muhalefet parçalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER