Güney Kore'de yolsuzluk iddiası nedeniyle Arirang TV başkanından istifa teklifi


Güney Kore Kültür Bakanlığı'na bağlı Arirang TV'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bang Suk-ho, hakkında çıkan yolsuzluk iddiası nedeniyle istifa teklifini sundu.

Güney Kore Kültür Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bang'ın, muhalefet partisi milletvekili tarafından yolsuzlukla suçlanmasından bir gün sonra istifa teklifini sunduğu duyuruldu.

Ana muhalefetteki Minjoo Partisi milletvekili Choi Min-hee'nin iddiasına göre, Arirang TV'nin Başkanı Bang'ın, geçen sene Eylül ayında New York'a First-Class'ta uçmak için bütçeden 6 bin dolar harcadığı bildirildi. Yine aynı iddiada, Bang'ın, ABD'da bulunduğu süre boyunca günlüğü 700 dolar olan araba kiraladığı ve New York'un en ünlü restoranlarında yemeğe toplam 1400 dolar harcadığı ifade edildi. Ayrıca, muhalefetçi milletvekili Choi, Bang'ın 2015 yılında plan dışı ABD'ye bir iş gezisi yaptığı sırada, Kuzey Carolina'daki oğlunun mezuniyet yemeğine de 1000 dolar devlet bütçesinden harcadığını da ileri sürdü.

Öte yandan İngilizce küresel yayın yapan televizyon kanalı Arirang TV, Bang'ın 2015 yılında ailecek yaptığı lüks yurt dışı gezisinde şirketin bütçesine ait parayı kullandığını; ancak bunun kanunsuz olmadığını ve harcamaların şişirilmiş olabileceğini ileri sürdü. Arirang TV açıklamasında, "O (Bang Suk-ho), çok sayıda kredi kartını üzerinde bulunması nedeniyle, oğlunun mezuniyet gecesi yemeği için şirketin kredi kartını yanlışlıkla kullanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kültür Bakanlığı, söz konusu iddiaları araştırmak için özel soruşturma başlattığını açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore'de yolsuzluk iddiası nedeniyle Arirang TV başkanından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER