Güneydoğu’da devlete beton koruma

Güneydoğu’da yaklaşık bir yıldır devam eden terör olayları sebebiyle şehirler beton bloklara dönüştü. Bölgedeki il ve ilçe merkezlerindeki önemli kamu binalarının neredeyse tamamının çevresi 3 metre boyundaki beton duvarlarla koruma altına alındı. Üç yıl öncesine kadar şehirlere teröristlerin girmesi bile imkânsızken bugün bomba yüklü araçların kent merkezlerinde adeta cirit atması, vatandaşta da huzur bırakmadı.

Güneydoğu’da devlete beton koruma

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde başlayan beton duvar uygulaması, hızla bölgedeki bütün il ve ilçelerine yayıldı. Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Van, Hakkâri ve Şırnak başta olmak üzere bölgenin neredeyse bütün il ve ilçe merkezlerinin girişlerinde etrafı beton bloklarla kaplı güvenlik noktaları oluşturuldu. Şehir merkezlerindeki valilik, kaymakamlık, emniyet binalarının çevresi bu bloklarla kapatıldı. Diyarbakır’ın her semtinde de etrafı bloklarla kapatılmış kamu binaları, güvenlik noktaları görmek mümkün.

Terör örgütü PKK, Güneydoğu’da çatışmaların yaşandığı bölgelerde bomba yüklü araçlarla devlet kurumlarını, polis ve asker araçlarını hedef alıyor. Diyarbakır’da son 2 ayda 8 kez bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıların artması üzerine Diyarbakır Valilik Konutu, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve 4 ek binası, 4’ü merkez ilçe 15 ilçe emniyet binası, Diyarbakır’ın dört ana girişindeki güvenlik noktaları, şehir merkezinde 5 karakol binası, Diyarbakır Bölge Polis Kriminal Laboratuvarı Müdürlüğü ile çok sayıda kamu lojmanının çevresine ya beton barikat ya da blok betonlar döşendi.

Şanlıurfa’da 30 karakola 5 metrelik duvar

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bombalı araç saldırılarına karşı kent merkezi ve ilçelerinde bulunan 30 jandarma karakoluna güvenlik duvarı örüldüğünü söyledi. Olası saldırılara maruz kalabilecek konumda olduğu belirlenen karakollarda gerekli tedbirlerin alındığını belirten Vali Küçük, şu ifadeleri kullandı: “İl ve ilçelerde bulunan bütün jandarma karakollarının etrafı ve nizamiye girişlerine 5 metre yüksekliğinde özel korunaklı bomba geçirmez beton duvarlar örülüyor. Terör örgütünün ana hedefi buralara araçlarla saldırı yapmaktır.”

<< Önceki Haber Güneydoğu’da devlete beton koruma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER