Güneydoğunun şampiyon okullarına kayyım

Başarılarıyla güneydoğunun gururu olan okulların bağlı bulunduğu 10 şirkete kayyım atandı.

İki eğitim kurumuna daha kayyım atandı

Video: Arşiv

Kayyımların geçtiğimiz hafta Selahattin Eyyübi Üniversitesi’nin bağlı olduğu vakfa atanan ve AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen kişiler olması dikkat çekti. Kayyımlara aylık 88 bin lira ödenecek.

Medya ve ticari kuruluşların maruz kaldığı kayyım zulmünden özel eğitim kurumları da nasibini almaya başladı. Diyarbakır’da 21 yıldır eğitim veren ve şehrin en başarılı okullarını bünyesinde bulunduran şirketlere kayyım atandı. Geçtiğimiz hafta ilin ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyübi’nin bağlı olduğu İhtiyat Kültür ve Eğitim Vakfı’na atanan ve AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen kayyımlar, aralarında okulların bağlı olduğu 10 şirkete denetim kayyımı olarak görevlendirildi.

Diyarbakır’da iki yıldır müfettişler tarafından onlarca kez denetlenmesine rağmen herhangi bir eksiği ve kanunlara aykırı bir şey bulunamayan Özel Dicle Fen Lisesi, Özel Dicle Anadolu Lisesi, Bahattin Bey İlk Okulu, Bahattin Bey Ortaokulu, Leyla Hanım Anadolu Lisesi, Leyla Hanım Fen Lisesi, Nil İlkokulu, Nil Ortaokulu, Nil Anaokulu’nu bünyesinde barından şirketlere, kayyım atandı. Kayyım atanan Özel Nil Koleji, Diyarbakır’da en çok fen lisesi kazandıran okul olarak biliniyor. Nil Koleji, 2014-2015 eğitim öğretim yılı 1.TEOG sınavlarında büyük başarıya imza atmıştı. 9 öğrenci 120 sorunun tamamına doğru cevap vermişti, 11 öğrenci ise sadece bir yanlış yapmıştı. Özel Dicle Koleji ise geçen yıl yaklaşık 2 milyon öğrencinin girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) üstün başarı elde etmişti. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) YGS sonuçlarına göre; Özel Dicle Fen Anadolu Lisesi ve FEM Dershaneleri öğrencisi Salih Uygun, YGS 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 olmak üzere tüm alanlarda Diyarbakır birincisi olmuştu. Dicle Koleji geçmiş yıllarda birinciliği kimseye kaptırmamıştı.

ATANAN KAYIMMLAR AK PARTİ ADAY LİSTESİNDE

İhtiyat Kültür ve Eğitim Vakfı’na 10 gün önce kayyım olarak atanan 2 avukat ile 2 mali müşavir, 10 şirkete de kayyım olarak atandı. Kayyımların AK Parti’li olması dikkat çekmişti. Kayyımlardan Av. Fırat Arığ’ın facebook hesabından, AK Parti adaylarıyla seçim çalışmaları yürüttüğünü gösteren fotoğrafları paylaştığı görüldü. Arığ, ‘Erdoğan Gönüllüleri’ isimli gruptan da çokça paylaşımlarda bulunmuş. Kayyım Şahabettin Ayata’nın ise 2011’de Diyarbakır’da AK Parti’den aday adayı olduğu ortaya çıkmıştı. Ayata’nın partinin yaptığı temayül yoklamasında 101’inci sırada yer aldığını gösteren listeler internet sitelerinde yer alıyor. Diğer kayyım İbrahim Tunay ise AK Parti’ye katılmadan önce bir dönem HAS Parti’nin Diyarbakır İl Başkanlığı’nı yürütmüştü. İhtiyat Kültür ve Eğitim Vakfı’na aylık 2 bin lira maaşla atanan kayyımların, atandıkları her şirket için aynı miktarda maaş alacağı iddia edildi. Buna göre her kayyım aylık 22 bin lira olmak üzere 4 kayyıma aylık 88 bin lira maaş ödemesi yapılacak.

<< Önceki Haber Güneydoğunun şampiyon okullarına kayyım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER