Güray Vural: Ben olduğum sürece sol bekte sorun yaşanmayacak


Ara transferde ilk olarak Gaziantepspor'in golcüsü Muhammet Demir'i renklerine katan Trabzonspor, sağ kanadını 33 yaşındaki eski futbolcusu Jose Bosingwa, sol kanadını ise Akhisar Belediyespor'dan transfer ettiği 27 yaşındaki Güray Vural takviyesi ile güçlendirdi. Dün şehre gelen 2 futbolcuyla bugün basın huzurunda sözleşme imzalandı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen törende Güray 3,5 yıllık, Portekizli oyuncu Bosingwa ise bir yılı opsiyonla 1,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Genel Sayman Orhan İlarslan, imza töreninde yaptığı konuşmada, 2 önemli transferle takımlarını güçlendirdiklerini belirtti. İlarslan, "Taraftarımızın çok sevdiği, Trabzonspor ile özdeşleşmiş Bosingwa arkadışımız tekrar aramıza geldi. Kendisine iyi niyetinden ötürü teşekkür ediyorum. Yine yönetimimizin de çok istediği Güray. Oynadığı maçlarda çok işi bir çıkış yakalamış. Ümit ediyorum ki, Trbazonspor'a olduğu kadar Türk futboluna milli takım seviyesinde katkılar yapacak düzeydedir. Bundan dolayı çok mutlu olduğumu belirmek isterim." diye konuştu.

GÜRAY: SOL BEKTEKİ SORUNU BİTİRECEĞİM

Günay Vural, Trabzonspor gibi büyük bir camiaya geldiği için hem mutlu, hem de gururlu olduğunu dile getirdi. Eski takımında gösterdiği performansı Trabzonspor formasıyla da gösterebilme temennisinde bulunan başarılı futbolcu, "Umarım camiamıza ve taraftarımıza mücadelemle kendimi en iyi şekilde sevdiririm. Ben elemden geleni yapacağımın sözünü verebilir. İnşallah takım olarak da Trabzonspor'u layık olduğu yerle taşırız." dedi.

Takımın sol bekte uzun süredir sorun yaşadığı, kendisinin buna çare olacağına inanıp inanmadığı sorulan başarılı sol bek, "Sol tarafta bir sorun gözüküyor ama ben olduğum sürece o bölgede bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Mücadelem ve oyunumla inşallah hem o bölgedeki sorunu çözeceğim, hem taraftarımız ve yönetimimiz benden memnun kalacak." diye cevap verdi.

Görev verilmesi halinde eski takımı Akhisar Belediyespor ile pazartesi günü oynayacakları kupa maçında forma giymeye hazır olduğunu belirten Güray, "Hocalarım görev verdiği taktirde hazırım. İlk 2 maçımızın da Akhisar Belediyespor ile olması benim için bir şans. Artık Trabzonspor'un oyuncusuyum. İnşallah turu atan taraf da biz oluruz." ifadelerini kullandı.

BOSİNGWA: YUVAYA DÖNDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM

Trabzonspor formasını ikinci kez giyecek olan Portekizli futbolcu Jose Bosingwa, bu formayı ikinci kez giymesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Trabzonspor'dan kalben ve beyin olarak hiçbir zaman ayrılmadığını ifade eden yıldız futbolcu, yuvaya döndüğü için mutlu olduğunu belirtti.

Uzun bir sakatlık süreci geçirdiğini hatırlatan Bosingwa, iyileştikten sonra antrenmanlar yaptığını, ancak pazartesi güne oynamak kendisi için erken olduğunu vurguladı. Tecrübeli sağ bek, hızlı bir şekilde takıma katılıp, görev verildiği en yakın zamanda oynamak istediğini söyledi. Trabzon'a tekrar dönmesine neden olan en önemli faktörlerin başında taraftarın geldiğini anlatan Portekizli oyuncu, şöyle konuştu:

"Buraya adım attığım ilk günden beri taraftar benim hep destekçimdi. Trabzonspor taraftarının kendine has bir özelliği vardır, hiçbir zaman kimseyi yalnız bırakmaz. Tekrar buraya dönüşümde önemli bir faktör olduklarını belirtmem gerekiyor. Taraftar benim için çok önemli. Buraya tekrar gelmemi sağlayan faktörlerin de başında geliyor taraftar. O yüzden haklarını her zaman teslim etmem gerekiyor."

Ayrı kaldığı sürelerde bordo mavililerin maçlarını takip etmeye çalıştığını kaydeden Bosingwa, en çok özlediği şeyleri ise "Buradaki atmosfer, maçlar, stadımız, taraftar, takım arkadaşlarım. Buradan kalp ve beyin olarak da hiçbir zaman kopmamış bir insanda daha farklı bir şey beklenemezdi. Futbol olarak bu şehri şehir yapan herşeyi özledim." cümleleriyle ifade etti.

Bosingwa, kulüp tarihinde giden ve tekrar dönen ilk futbolcu olduğunun hatırlatılması üzerine de, "Ortaya konulan iyi niyetli bir mücadele, işi işler, insanların taktirini toplamış olmak beni mutlu ediyor. Sonuçta böyle bir sonuç ortaya çıktı. Bu da bana mal olduğu için mutluyum. Buradaki insanlar demek ki benim yaptığım hizmetlerden, profesyonelliğimden çok memnunlar. Ben de onlarınkinden memnunum. Tekrar bu çatı altında olmama katkı verenlere bir kez daha teşekkür etmem gerekiyor." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Güray Vural: Ben olduğum sürece sol bekte sorun yaşanmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER